Telegraaf: ‘Vertegenwoordiging Curacao doorlichten’

marvelyne-Wiels

Marvelyne Wiels
‘vriendjespolitiek’

DEN HAAG – De in opspraak geraakte gevolmachtigde minister van Curaçao zou onderzocht moeten worden door premier Rutte. Die moet zeker weten of er in de Rijksministerraad die hij voorzit mensen zitten die hij kan vertrouwen. Dat vraagt SP-Kamerlid Van Raak aan de premier en aan minister Plasterk (Koninkrijksrelaties).

Advertentie

Marvelyne Wiels, die als gevolmachtigd minister haar land vertegenwoordigt in overleggen tussen landen van het Koninkrijk, wordt ervan beticht vriendjespolitiek te bedrijven. Sinds het aantreden van het Kabinet-Asjes op Curaçao zouden er 6 politieke vrienden of kinderen daarvan zijn aangenomen in het Curaçaohuis in Den Haag. Ondertussen moet er op het eiland flink bezuiningd worden.

Wiels zou daarnaast haar cv opgeleukt hebben. In Curaçao zijn er ook parlementaire vragen gesteld over de kwestie.

“In de Rijksministerraad worden gevoelige onderwerpen besproken met vertegenwoordigers van landen van ons Koninkrijk. Rutte moet wel weten dat hij die mensen kan vertrouwen voordat hij daar dingen met ze deelt.” zegt van Raak.

Op de eilanden wordt vaak een gevoelige snaar geraakt als Nederland zich zo nadrukkelijk bemoeit met het plaatselijke bestuur.

“Maar ik zou ook willen dat wij erop worden aangesproken als wij iemand leveren voor de Rijksministerraad die niet te vertrouwen is.” stelde SP-er.

Wiels kon gisteren zelf nog niet reageren op de aantijgingen.

Bron : de Telegraaf/Jorn Jonker

Advertentie

Recente berichtgeving

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *