Telegraaf | Voortbestaan KLM aan zijden draadje

KLM | Foto Roger Cannegieter

Voortbestaan KLM aan zijden draadje | Foto Roger Cannegieter

De directie van Air France KLM moet keihard ingrijpen in het Frans-Nederlandse bedrijf om technisch faillissement te voorkomen, beweren goedingelichte bronnen in Parijs. „Komende weken worden cruciaal voor het voortbestaan.”

Personeel en vakbonden vrezen massaontslagen, met name in Frankrijk, maar ook in Nederland lijkt de tijd van ’de blauwe familie bij elkaar houden en niemand gedwongen de poort uit’ voorbij.

Duizenden banen zouden op de tocht staan, omdat de kosten wel 20% omlaag moeten om de hevige concurrentie van Europese prijsvechters en Turkse en Arabische langeafstandvliegers het hoofd te bieden en financieel orde op zaken te stellen.

De nieuwe KLM-topman Pieter Elbers, die de ontslagen Camiel Eurlings opvolgde, wil niets zeggen voordat woensdag de naar verwachting slechte kwartaalcijfers bekend worden. Alleen de Franse pilotenstaking kostte al een half miljard euro.

Morgen vergaderen bestuurders en commissarissen van Air France KLM de hele dag op het hoogste niveau over de te nemen drastische maatregelen om de verliesgevende vliegmaatschappij van de ondergang te redden.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *