Telegraaf | Vrees voor kerstaanslagen met vliegtuigen

 

Op 7 juli 2005 was Londen al doelwit van een aanlag op het metronetwerk. | Foto: Reuters

Op 7 juli 2005 was Londen al doelwit van een aanlag op het metronetwerk. | Foto: Reuters

LONDEN – Terroristen van Al-Qaeda hebben vergevorderde plannen om aanslagen te plegen rondom de kerstdagen. Ze zouden vijf volle lijnvluchten met Europese bestemmingen tot ontploffing willen brengen.
Daarvoor waarschuwen Britse terreurexperts in de Daily Express. De aanslagen zouden zijn gericht op Londen of andere grote steden in Groot-Brittannië, van waaruit vliegtuigen vertrekken naar andere steden in Europa.

De dreiging wordt zo serieus genomen dat er overwogen is om handbagage de komende tijd volledig te verbieden, vertelt een insider aan de Britse krant. Mogelijk worden mobiele telefoons en andere elektronische apparaten geweerd uit toestellen.

Ook de Engelse regering zou rekening houden met nieuwe aanslagen, die zelfs ‘bijna onvermijdelijk’ worden genoemd nu Jihadstrijders die hebben gevochten in Syrië terugkeren naar Engeland.

Catastrofe
,,We kregen te horen dat vijf lijnvluchten als doelwit voor aanslagen zijn uitgekozen in de aanloop naar kerstmis“, vertelt de terreurexpert. Jihadisten zouden bommen aan boord willen smokkelen van vliegtuigen met Europese steden als eindbestemming.

Terrorismebestrijders zijn inmiddels twee maanden op de hoogte van de plannen. De terreurexperts staan dan ook volledig op scherp in Groot-Brittannië om de mogelijke aanslagen te voorkomen. ,,Iedereen verwacht iets catastrofaals op korte termijn.”

Scotland Yard, het hoofdbureau van de Londense politie, wil niet reageren op de mogelijke dreiging. Ook een woordvoerder van het Britse Ministerie van Transport zegt niks te kunnen zeggen. Wel benadrukt de woordvoerder dat alle luchthavens constant bewaakt worden.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *