Telegraaf: ‘Zaak-Wiels is aan Curaçao’

Marvelyne Wiels Foto |  ANP

Marvelyne Wiels Foto | ANP


DEN HAAG – Eventuele fraude en vriendjespolitiek van de gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels, is een zaak van de regering van het eiland en het parlement daar. Dat viel dinsdag op te maken uit antwoorden van minister Stef Blok (Binnenlandse Zaken) op vragen van Ronald van Raak van de SP.

Er gaan geruchten dat Wiels liegt over haar opleiding en werkervaring en dat ze vriendjespolitiek bedrijft via benoemingen. Ook zou ze zich onheus opstellen tegenover anderen, aldus Van Raak.

Blok stelde dat het allemaal heel ernstig is als het waar blijkt, maar dat de regering van Curaçao nu eenmaal zelf over benoemingen als die van Wiels gaat en dat het aan het parlement van het eiland is om die regering weer te controleren. Zo staat het nu eenmaal in de statuten.

Sietse Fritsma van de PVV vindt het vermeende akkefietje weer een aanleiding om de banden met de Antillen te verbreken, zei hij dinsdag in de Kamer. De eilanden zijn volgens hem geen plaats in ons Koninkrijk waard.

Eigenlijk is Ronald Plasterk de minister van Koninkrijksrelaties, maar die is net vertrokken naar de eilanden om de koning en de koningin daar te vergezellen tijdens hun bezoek. Het drietal gaat volgende week ook naar Curaçao.

Luister hier naar het Vragenuurtje van de Tweede Kamer (vanaf minuut 15.30).

 

Bron: Telegraaf

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *