Telegraaf | Zieke moordenaar Bakx naar Nederland

Inwoners Bonaire woest om medische uitzending | Foto: Gijs van Heuvel

KRALENDIJK – UPDATE 13:46 – Een van de mannen die medeverantwoordelijk is voor de moord op de Nederlandse agent Ferry Bakx op Bonaire, wordt met spoed naar Nederland gestuurd voor medische behandeling.

„Ongelooflijk”, klinkt het op sociale media. Veel mensen hebben geen goed woord over voor de beslissing van het Openbaar Ministerie.

De man, ’Kike’ Exposito Perez, werd maandag tijdens de eerste zittingsdag in de zaak onwel. Hoewel hij even later weer in de rechtbank verscheen, werd dinsdag besloten dat hij voor medische hulp naar Nederland wordt gestuurd. Die beslissing is opmerkelijk, omdat de meeste medische uitzendingen Aruba of Colombia als einddoel hebben.

Op Facebook zeggen veel mensen maanden te moeten wachten op medische uitzending. Dat een overvaller die medeverantwoordelijk is voor de moord op een agent met spoed naar Nederland wordt gestuurd, gaat er bij velen dan ook niet in.

Het Openbaar Ministerie op Bonaire is bedolven onder verzoeken tekst en uitleg te geven. Desondanks zegt een woordvoerder dat mededelingen over de toestand van een verdachte niet aan het OM zijn. „Dat is een zaak tussen arts en patiënt”, zegt Norman Serphos tegen de nieuwssite Bonaire.nu.

Volgens een woordvoerder van de DJI is het gebruikelijk dat gevangenen van de eilanden worden overgeplaatst naar Nederland. „Dat kan gebeuren uit veiligheidsoverwegingen, maar ook vanwege gezondheidsredenen. De Nederlandse Staat is en blijft verantwoordelijk voor een gevangene”, aldus de zegsman.

Bakx, die sinds 2013 op het eiland als agent werkte, werd op 17 augustus 2016 vermoord nadat hij een groep Venezolaanse overvallers op heterdaad had betrapt tijdens een gewelddadige overval. Dat gebeurde in een vakantiehuis op Bonaire, waar een Nederlandse familie verbleef. Op het moment dat de overvallers het huis binnenkwamen was een vrouw aan het bellen met een vriendin, die hoorde dat er iets mis was en belde direct de politie. Bij aankomst van de politie bij het huis waren de overvallers nog aanwezig. Bij de achtervolging die daarop volgde, werd de agent van achteren in zijn hoofd en rug geschoten. Hij overleed kort daarna. De uit Brabant afkomstige politieman werd 45 jaar.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Zieke moordenaar Bakx naar Nederland

  1. Een derderangs be(mis)handeling is voor straf de prijs die de lokale bevolking(=derderangs Nederlanders) moet betalen voor de gemaakte keus een zogenoemd openbaar lichaam=hoer binnen het koninkrijk te worden.

  2. Triest dat men deze misdadiger beter behandeld dan de lokale bevolking…..hopi tristu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *