Telegraaf | Zorgzame Shane Kluivert (11): ’Na bestralingen kookte ik voor mama’

Marjolein Hurkamns

Ⓒ René Bouwman

Voor Shane Kluivert (11) was het een heftig jaar. Zijn eerste kookboek kwam uit, maar de feestvreugde werd verstoord toen er bij zijn moeder voor de tweede keer kanker werd ontdekt.

„Als mama ziek is, maak ik fruitsalade”, zegt Shane Kluivert. „Heel veel vitamientjes. Dat is goed tegen de slechte wormpjes in haar lichaam. Als ik dan haar slaapkamer uitloop, klap ik bij iedere stap in mijn handen: ’Weer een wormpje dood, weer een wormpje dood’.

De jongste Kluivert-telg leerde koken van zijn vader Patrick. „Mama kookt nooit”, zegt hij. „Nou ja, vroeger maakte ze weleens kip madras. Dat aten we dan vijf keer per maand. Dat vond ik toen wel lekker, maar nu niet meer. Omdat ze nu vegetariër is, maakt ze ook dat niet meer. Meestal kookt papa en dan help ik hem. Soms kook ik.”

Zelf eet hij nog wel vlees. „Ik ben flexitariër”, zegt hij bijdehand. „Papa ook. Ik vind dat je best vlees mag eten, maar dan moet je wel weten dat het vlees van een koe komt. En dat die een fijn leven heeft gehad.”

„Mama eet ook geen vlees meer omdat dat beter voor haar is”, vervolgt hij. „Want ze was heel erg ziek. Ik maakte me daar best veel zorgen over. Daarom konden we ook niet op vakantie. Ik ben iedere keer meegegaan naar haar bestralingen: 21 keer. Dan maakte ik daarna iets lekkers voor haar. Een salade of zo. En nu is ze weer beter.”

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Zorgzame Shane Kluivert (11): ’Na bestralingen kookte ik voor mama’

 1. Idd @Abraham.

  Meer dan schaameloos., respectloos en de grens van beschaving ver overschreden.

  Vind het onbetamelijk en onbegrijpelijk dat er geen ‘inspecteur’ ingrijpt. Wellicht vindt hij/zij het normaal.

 2. Abraham Mossel

  @ Plasje wil net zoals de familie Kluiverts 24 uur per dag 7 keer per week in de pitcher willen staan , al moet hij de vreselijke ziekte kanker erbij halen, wat een misselijk mens is deze onbenul.

 3. Wat een schaamteloze reactie. Om van te kosten. Zo’n figuur vindt zijn reacties schijnbaar bijzonder grppig.
  Comment-police/inspecteur grijpt u even in??

 4. Shane Kluivert? Is dat niet het zoontje van die mevrouw met kanker die een honden resort op Curaçao wilt beginnen? Ik heb een stukje van haar realityshow op YouTube gezien.

  Zij schijnt een zoon uit een eerdere huwelijk te hebben en die jongen doet de hele dag niets komt ook een beetje nichterig over.

  Dat die Shane nu al goed kan voetballen komt zeker door de genen van Kluivert het blijkt dat al zijn zonen goed kunnen voetballen.

  Op zich is dit goed nieuws, Kluivert moet zijn zaad aan wetenschap doneren of een voorraad in de sperma bank storten, wellicht kunnen we daarmee de armoede hier bestrijden door wat kluivertjes te maken. Oh ja, van die kanker, nou er gaan elke dag mensen dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *