Terry Hernandez fraud examiner af

Terry HernandezWillemstad – Accountant Terry Herandez heeft zich afgelopen week uitgeschreven als lid van de Amerikaanse Association of Certified Fraud Examiners (ACFE). Hiermee is een onderzoek naar mogelijk onjuist handelen tegen hem komen te vervallen.

Advertentie

,,Het bestuur van ACFE heeft deze week besloten dat, mocht Hernandez zich weer willen inschrijven als lid, we eerst de tegen hem ingediende klacht alsnog zullen afhandelen en zullen beslissen of op basis daarvan disciplinaire straffen tegen hem nodig zijn”

, dit schrijft Carrie Kelly, Associate General Counsel van ACFE aan Dieudonné van der Veen, een van de indieners van de klacht tegen Hernandez.
Een groep van zeven personen die menen als gevolg van het tendentieus handelen van accountant Hernandez hun baan verloren te hebben bij verschillende overheids-nv’s, dienden niet alleen een klacht in bij de Nederlandse Accountantskamer, maar ook bij de ACFE.
De Nederlandse zaak werd gewonnen, en Hernandez werd een disciplinaire straf opgelegd.
Hij ging aanvankelijk in hoger beroep, maar trok deze aan de vooravond van de behandeling in Nederland, vorige week, in.
Hiermee is de disciplinaire straf direct aan hem opgelegd.
De indieners zijn

  • Marcelino de Lannoy die als directeur bij Curaçao Ports Authority (CPA) werd ontslagen,
  • de ex-directeuren van CPA, Augustin Diaz en Richard Lopez Ramirez, Miguel Goede, rector magnificus van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) en
  • Anthon Casperson, Dieudonné van der Veen en
  • William Pandt, allen directeuren bij Aqualectra.

In de klacht bij ACFE tegen Hernandez staat omschreven:

,,De klagers zijn van mening dat de ACFE geïnformeerd moet worden over de serieuze misstappen en acties die een van haar leden heeft gemaakt, temeer omdat Hernandez verschillende malen zijn CFE-titel gebruikt om zijn rapporten geloofwaardig te maken. De CFEer heeft meerdere malen de gedragscode en de professionele standaarden overtreden. Dit moet onder de aandacht gebracht worden van de ACFE, omdat de goede naam en eer van dit instituut schade wordt aangedaan.”

Hernandez doet  ander werk

Naar aanleiding van zijn terugtrekking in de hoger beroepszaak bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) twee weken geleden, verklaarde Hernandez tegenover deze krant er klaar mee te zijn en al lange tijd niet meer werkzaam te zijn als accountant en ook niet als ‘fraud examinator’. ,,Het interesseert me allemaal niet meer om eerlijk te zijn en ik ben zelfs bereid mezelf uit te schrijven”, zo stelde hij twee weken geleden. Hij heeft dus de daad bij het woord gevoegd. De hoger beroepszaak bij het CBB trok hij in omdat hij geen vertrouwen meer had in de zaak en zeker niet in de voorzitter. Het CBB ging niet in op een door Hernandez ingediend verzoek om uitstel van de zaak tot december van dit jaar, wanneer hij toch in Nederland zou zijn. Hernandez vond dit onterecht, temeer omdat volgens hem de zaak ook met video- conferencing mogelijk zou zijn geweest en eerder de zaak op verzoek van de tegenpartij wel uitgesteld kon worden

To Top

0 Reacties op “Terry Hernandez fraud examiner af

  1. Hij kiest gewoon eieren voor zijn geld, anders zou hij helemaal afgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *