The Natural in top-5 naaktresorts van USA Today

The Natural in top-5 naaktresorts van USA Today

The Natural in top-5 naaktresorts van USA Today

WILLEMSTAD — Het naturistenresort ‘The Natural Curaçao’, gevestigd in San Sebastian, Willibrordus, is in de top-5 van USA Today opgenomen als één van de top naaktresorts binnen het Caribisch gebied. Er wordt gemeld dat het resort het enige ‘au-naturel’- resort op de ABC-eilanden is.

De lijst voor de reissectie van USA Today werd samengesteld door Mark Rogers, die onlangs ook het boetiekhotel Kurá Hulanda in Otrobanda opnam in de top-10 van historische hotels in het Caribisch gebied. Hij benadrukt dat het Caribisch gebied bij uitstek de perfecte setting biedt voor een ‘kleding optioneel’ vakantie. De USA Today-lijst wordt gevormd door de volgende resorts: Club Orient in het Franse gedeelte van Sint Maarten, Hedonism II in Jamaica, Caliente Caribe in de Dominicaanse Republiek, The Natural, en tot slot Couples Tower Isle in Jamaica.

“De resorts, te vinden op veel verschillende eilanden, worden vaak gekenmerkt door witte zandstranden en zon in overvloed met milde bries. Er zijn resorts die geheel aan de wensen van de reizigers kunnen voldoen of ze nou op zoek zijn naar een rustig moment om hand in hand, ‘au-naturel’, van de zonsondergang te genieten, of op een dansvloer – achterover gebogen – poedelnaakt de limbo te dansen. Één ding staat vast, bij een dergelijke kleding-optioneel vakantie is het makkelijk pakken”,

aldus Rogers, die reizigers, die overwegen om voor een dergelijke vakantie te kiezen, de tip meegeeft om in gedachten te houden dat er onderscheid bestaat tussen een naturist en een life-style toerist.

“Zo zal een naturist naakt genieten van zand en zee, terwijl een life-style toerist ook geïnteresseerd zal zijn in seksuele avonturen, inclusief ‘swinging’ (partnerruil).

Sommige resorts bieden speciale life-style weken aan, die mogelijk onaangenaam zouden kunnen uitvallen als de reiziger daar niet naar op zoek is.”

Naturisme wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor milieu en natuur. Anders dan bij het nudisme ligt aan het naturisme een levensfilosofie ten grondslag.

Bij nudisten is de locatie en situatie niet van belang, al zullen de meesten zich beperken tot naaktstranden, sauna’s, naturistencampings en dergelijke. Rogers licht verder toe dat ‘The Natural’ kan ‘pochen het enige au-naturel-resort op alle ABC-eilanden te zijn’.

Bij het resort zijn koppels, alleenstaanden en GLBT-gasten welkom, met als enige restrictie een minimumleeftijd van zestien. Naturisme is bij The Natural niet verplicht, de gasten hebben de keuze of zij wel of niet (zwem)kleding wensen te dragen.

“Het grote ‘selling-point’ van het resort is de ongedwongen sfeer die in het teken van acceptatie staat”, aldus de omschrijving van Rogers.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *