The Rolling Stones knallen op Pinkpop

The Rolling Stones knallen op Pinkpop

The Rolling Stones knallen op Pinkpop

Langverwacht en ook echt gekomen: The Rolling Stones gaf op Pinkpop een nu al legendarisch optreden in Landgraaf (NL).

Drie generaties muziekliefhebbers keken er reeds weken naar uit en ook organisator Jan Smeets zag met de komst van de ‘moeder aller bands’ een grote wens in vervulling gaan. Zelfs Mick Jagger zei bij zijn begroeting – in het Nederlands! – dat het goed is om ‘eindelijk op Pinkpop te zijn’. De tijd zal leren of de 65.000 bezoekers tevens getuige zijn geweest van het laatste Stones-concert in ons land.

Zie hier een korte video:

De Stones trapten af met een lekkere versie van Jumpin’ Jack Flash en Jagger rende van meet af aan energiek als altijd over het podium, niet gehinderd door zijn zeventig lentes. Na het eerste nummer ging zijn blinkende jasje uit en werd met You Got Me Rocking de toon gezet voor een dampend concert. Al waren er ook rustmomenten, bijvoorbeeld tijdens de wat kalmere klassieker Angie.
Miss You, Gimme Shelter, Start Me Up, Sympathy For The Devil (op een in rode rook gehuld podium), Brown Sugar en tot slot (I Can’t Get No) Satisfaction; de Stones trakteerden tot circa 23.20 uur uit een snoeptrommel die zijn weerga niet kent.
En mocht dit nu echt de allerlaatste keer zijn geweest, dan was het bezoek aan Pinkpop een waardige afsluiting van de in totaal 37 concerten die de rockmammoeten in Nederland gaven. Al heeft de tijd – en niet alleen de tijd – diepe sporen gesleten in de stembanden van Keith Richards en liep de show niet continu gesmeerd: het is nog altijd The Rolling Stones.

Bron: Telegraaf

door Bart Wijlaars en Marcel Frost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *