Thodé (MFK) maant coalitie

Amerigo Thodé: ze moeten ons hebben

Thodé (MFK) maant coalitie

WILLEMSTAD — De MFK-fractie maant de coalitiepartijen om geen politieke spelletjes te spelen met de agenda van de openbare vergadering van de Staten, die voor morgen gepland staat. Op de agenda van deze bijeenkomst staan twee onderwerpen die door de MFK-fractie zijn aangevraagd, namelijk de ontwikkelingen op sportgebied en op onderwijsgebied.

MFK-lid Amerigo Thodé spreekt zich uit tegen iedere intentie om deze agendapunten samen te voegen.

Voor de vergadering zijn op verzoek van de MFK-fractie twee ministers uitgenodigd. Het gaat hierbij om premier Ivar Asjes en partijgenote Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS). Met Asjes, onder wiens portefeuille sportstichtingen vallen, wil de MFK over het sportbeleid van de regering spreken, terwijl met Dick over de laatste ontwikkelingen op onderwijsgebied gepraat zal worden. Het gaat hier om twee aparte agendapunten, maar in een persbericht zegt Thodé bezorgd te zijn dat beide punten samengevoegd zouden kunnen worden. Het samenvoegen van agendapunten gebeurt wanneer onderwerpen op de agenda staan die veel met elkaar gemeen hebben.

Maar volgens het MFK-lid heeft hij begrepen dat de coalitiefracties van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tijdens de vergadering met een voorstel zullen komen om de twee agendapunten samen te voegen. Thodé benadrukt dat het hierbij gaat om twee verzoeken voor een openbare vergadering over twee verschillende onderwerpen, die door zijn fractie zijn aangevraagd. Het samenvoegen zou als doel hebben om de spreektijd van de MFK-fractie zoveel mogelijk te beperken. Thodé verzet zich hiertegen.

In zijn persbericht heeft Thodé het over een patroon van de coalitie om de oppositie de mond te snoeren. Vergaderingen zouden niet op tijd worden opgeroepen, terwijl vragen niet tijdig worden beantwoord, aldus Thodé. “Als de coalitie haar zin doorzet en deze twee punten samenvoegt zullen wij ons hier flink tegen verzetten. Ieder van deze punten verdient het om de nodige tijd te krijgen om besproken te worden, omdat zij allebei een zeer negatief effect op de samenleving in de afgelopen negentien maanden hebben gehad.” Het is volgens Thodé onacceptabel dat voor deze handelwijze wordt gekozen om de kritiek van zijn partij aan banden te leggen. Kritiek, benadrukt het Statenlid, die gefundeerd is, gezien de gevolgen van het regeringsbeleid sinds het aantreden van de coalitie.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *