Tielkemeijer: politie en justitie onprofessioneel

Door: Redactie Versgeperst

CURAÇAO – Politie en justitie plegen in hun onderzoek misdrijven en dat moet consequenties hebben voor de betrokkenen. Dat verklaart advocaat Wouter Tielkemeijer tegenover Radio Hoyer 2. Tielkemeijer is de advocaat in de zaak van de goudroof.

Advertentie

Tielkemeijer wil met zijn aangifte van valsheid in geschrifte in verband met de goudroof meer dan alleen zijn client vrijpleiten. De voormalig Officier van Justitie wil er ook de onprofessionele houding van politie en justitie mee aan de kaak stellen.

Laks
De handelswijze van politie en justitie is volgens Tielkemeijer in strijd met de bedoeling van de wetgever. De advocaat doelt op de luie en lakse werkwijze door een normale huiszoeking een spoedhuiszoeking te noemen en zo te ontkomen aan veel papier- en schrijfwerk.

Snel
Als vervolgens ook nog eens leugens op papier, oftwel valsheid in geschrifte, worden verkondigd, dan vindt Tielkemeijer het te gek voor woorden worden en moet dat aangekaart worden bij het Openbaar Ministerie. Hij vindt, in dit specifieke geval, niet dat een zaak wordt gemanipuleerd om de zaak rond te krijgen, maar om snel te kunnen werken en niet geen onnodige tijd te verliezen.Volgens de advocaat zijn bij geen van de huiszoekingen de formaliteiten op correcte wijze nageleefd.

Wouter Tielkemeijer in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *