Tiener na groepsverkrachting in brand gestoken in India

Bron: The Times of India

Een Indiase vrouw toont een protestbord tijdens een actie na een recente verkrachting, © epa.

Een Indiase vrouw toont een protestbord tijdens een actie na een recente verkrachting, © epa.

Een 14-jarige Indiaas meisje uit Orai is door drie mannen verkracht en daarna in brand gestoken. Ze is dinsdagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De tiener had over 80 procent van haar lichaam brandwonden. De daders zijn nog op de vlucht.


De mannen vielen het slachtoffer en haar zus aan toen de twee naar het toilet gingen buiten hun woning in Orai, een stad in het district Jalaun. De drie daders sleepten de tiener naar een afgelegen plek en verkrachtten haar. Toen het slachtoffer dreigde naar de politie te stappen, stak het trio haar in brand. Haar oudere zus wist te ontkomen en waarschuwde familieleden.

Politie weigerde aangifte
De vader van het meisje beweert in de Indiase media dat de politie in eerste instantie weigerde zijn aangifte op te nemen. Inmiddels heeft de politie volgens The Times of India wel familieleden en bekenden van de verdachten aangehouden voor verhoor.

Verkrachtingen vormen een groot probleem in India. In New Delhi werden in september vier mannen ter dood veroordeeld voor een eveneens dodelijke en geruchtmakende groepsverkrachting eind vorig jaar.

De verkrachting van de studente in een bus leidde tot nationale protesten tegen het voortwoekerende geweld tegen vrouwen. Het busincident had strengere wetgeving tot gevolg die vrouwen beter moet beschermen tegen seksueel geweld.

 

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *