Tijd voor een ander geluid

Willemstad – Partido Pa Adelanto I Inovashon Soshal (PAIS) maakte gisteravond in een volle zaal in Because Entertainment Center bekend zeker drie zetels te willen bemachtigen tijdens de verkiezingen van 19 oktober. ,,Maar wij hebben uw hulp nodig. Wij kunnen het niet alleen”, aldus Alex Rosaria, de voorman van PAIS.

PAIS-ander geluid PAIS-voorman Alex Rosaria tussen Cynthia Devere (plaatsvervangend secretaris) en Andre Curiël; beiden ook lid van de partij.

Tijdens de toespraak van de leider van PAIS die plaatsvond in het kader van de aanvang van de verkiezingscampagne van de partij, werden verschillende punten aangekaart waarbij het volgens PAIS verkeerd zou zijn gegaan.

,,Ben jij erop vooruit gegaan met de veranderingen van deze regering?
De kans is groot dat als je niet betrokken bent bij zonnepanelen, de loterij, casino, geen groot benzineketen hebt of miljoenen dollars op een buitenlandse rekening, je er niet op vooruit bent gegaan,” aldus Rosaria.

,,Als je van middenklasse bent, zul je hebben gemerkt dat de omzetbelasting omhoog is gegaan, de economie is tot stilstand gekomen, prijzen zijn gestegen, het is stil op straat en de 80/20-wet heeft geen enkele arbeidsplaats gecreëerd. Als je dacht dat ze dichterbij zouden zijn (Mas serka di bo), zul je hebben gemerkt dat ze meer bodyguards dan ooit hebben en dat ze niet willen dat je bij hen in de buurt komt; daarom rijden ze met sirenes.”

Rosaria deed gisteren namens PAIS verschillende beloftes aan de Curaçaose gemeenschap:

,,Dit belooft PAIS jou:
* wij zijn een partij met nieuwe mensen.
* Het is tijd voor nieuwe mensen.
* Het is tijd voor een ander geluid.
* Daar staat PAIS voor.
* Wij beloven transparant te zijn en zullen jullie als volwassenen behandelen en zeggen hoe wij ervoor staan, welke maatregelen genomen moeten worden, wat wij wel en niet kunnen doen.
* Wij beloven niets te zullen beloven wat wij niet waar kunnen maken.
* Wij beloven kandidaten voor het ministerschap te presenteren met de denk- en werkcapaciteit en mogelijkheid van minstens hbo-niveau.”

Over de verkiezingscampagne die voor PAIS gisteravond is losgebarsten zei Rosaria:
,,Wij zullen campagne voeren gebaseerd op morele politieke autoriteit. Wij zullen niet concurreren met diegenen die flatscreen televisies en BlackBerry’s cadeau kunnen geven. Wij zullen geen schofterige campagne voeren, moeders beledigen, tegen Nederland, vreemdelingen en bankiers aanschoppen. Wij willen een regering voor álle yu di Kòrsou.”

Bovenal beloofde de partij die op 30 augustus aan de voorverkiezingen mee zal doen, dat zij vanaf het moment dat zij een plek in de regeerstoel weten te bemachtigen, ook daadwerkelijk zullen regeren.
,,Wij zullen geen ruzie maken en huilen over degenen die de problemen hebben gecreëerd. Wij zullen achter geen enkele dief aanrennen. Daar is de politie voor. Wij zijn er om te regeren, want ons land heeft nieuwe mensen nodig; een nieuw geluid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *