TK | Aanvullende vragen Kamerlid Van Raak (SP) over grensconflict Nederland en Frankrijk over Oyster Pond, Sint Maarten

Aanvullende vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een grensconflict tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Frankrijk in Oyster Pond op Sint Maarten | Daily Herald

Aanvullende vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een grensconflict tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Frankrijk in Oyster Pond op Sint Maarten.

1 Hoe is het mogelijk dat dit grensconflict al sinds 1996 bestaat, maar pas eind dit jaar de onderhandelingen zullen beginnen?

2 Klopt het dat de Franse invallen tot 2017 hebben voortgeduurd en pas zijn gestopt nadat de Orkaan Irma dit gebied volledig verwoestte? Waarom zijn de mensen in dit gebied al die tijd door niemand beschermd?

3 Waarom beweert u dat dit grensconflict slechts betrekking zou hebben op één restaurant? Klopt mijn informatie dat de Fransen ook aanspraak maken op ander grondgebied in Oyster Pond, maar ook in andere delen van Sint Maarten, waar ook zeer vitale infrastructuur is gevestigd?

4 Klopt het dat de regering van Sint Maarten in het verleden vergunnigen heeft verleend aan de betreffende slachtoffers? Waarom neemt de regering van Sint Maarten nu niet de verantwoordelijkheid om slachtoffers financieel tegemoet te komen voor de buiten hun schuld om geleden schade?

5 Welke inspanningen is de Nederlandse regering bereid te doen om, ‘het specifieke restaurant voldoende comfort te geven om tot herbouw te kunnen overgaan’?

Bron: Tweede Kamer

Een Reactie op “TK | Aanvullende vragen Kamerlid Van Raak (SP) over grensconflict Nederland en Frankrijk over Oyster Pond, Sint Maarten

  1. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *