TK | Kamervragen Van Raak (SP) over voorstel gebruik wederopbouwfonds voor kostbaar parlementsgebouw Sint Maarten

Tweedekamer lid Ronald van Raak | Nico van der Ven

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over het voorstel op Sint Maarten om het geld voor wederopbouw te gebruiken voor de bouw van een heel duur nieuw parlement.

1 Kent u het voorstel dat in het parlement van Sint Maarten is gedaan om het geld voor de wederopbouw na de orkaan Irma te gebruiken voor een duur nieuw parlement, een ‘futuristisch’ project voor een ‘zout-kristallen’ gebouw van 145 miljoen dollar? (1

2 Deelt u mijn opvatting dat het geld voor de wederopbouw van Sint Maarten bedoeld is om de infrastructuur te herstellen, huizen van mensen te repareren en de armoede te bestrijden, maar niet om parlementariërs zichzelf een duur en luxe cadeau te geven?

3 Kunt u uitsluiten dat geld dat bedoeld is voor de wederopbouw van Sint Maarten besteed gaat worden aan een futuristisch prestigeproject voor een nieuw parlement?

4 Deelt u ook mijn verwondering dat Sint Maarten het kleinste land is in het Koninkrijk, maar parlementariërs hier toch de hoogste inkomens krijgen van het hele Koninkrijk?

5 Wat is er tot nu toe terechtgekomen van het voornemen om de hoge vergoedingen van de parlementariërs op Sint Maarten te verlagen? Wanneer gaat dit wel gebeuren?

(1 https://www.thedailyherald.sx/islands/84764-peterson-suggests-trust-fund-money-to-build-new-parliament-building

Bron: Tweede Kamer

DH | Peterson suggests Trust Fund money to build new Parliament Building

 

2 Reacties op “TK | Kamervragen Van Raak (SP) over voorstel gebruik wederopbouwfonds voor kostbaar parlementsgebouw Sint Maarten

  1. Henk de Vries

    Wat een imbeciel! Helaas stikt het van dit soort zwakbegaafden in het SXM parlement. Ik zie geen andere oplossing dan opnieuw direct rule invoeren met een Nederlandse gouverneur en eilandraad; dit is waar de echte Sint Maartenaar al jaren naar smacht en recht op heeft. Fatsoenlijk bestuur!!

  2. Abraham Mossel

    Het beste zou zijn om SXM helemaal geen gulden meer te lenen geven ( wordt toch nooit terug betaald ) hopelijk verbreken zij dan de band en samen werking met Nederland zelf af en gaan zij als onafhankelijk land zelf hen boontje’s doppen, en niet op die manier als Aruba, gewoon lekker een eigen paspoort en als er naar de mabamba moet worden gereisd eerst een visum aan vragen die niet langer geldig is dan 3 maanden, verlenging is niet mogelijk, bij toch ontdekt te worden direct op eigen kosten op het eerste vliegtuig zetten, zo moet die uit gekookte zooitje ongedierte aan gepakt worden en niet anders, ook de goeie , zijn er echt niet veel, moeten er dan ook maar onder lijden, SXM lijkt steeds meer op onze buren te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *