TK | Kamervragen Van Raak (SP) over weigering parlementariërs Sint Maarten te bezuinigen op eigen hoge vergoedingen

Tweedekamer lid Ronald van Raak | Nico van der Ven

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over de weigering van parlementariërs op Sint Maarten om te bezuinigen op hun eigen hoge vergoedingen.

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over de weigering van parlementariërs op Sint Maarten om te bezuinigen op hun eigen hoge vergoedingen

1 Klopt het dat Sint Maarten nog altijd geen begroting heeft voor 2019 en dat de behandeling van de begroting door het parlement voor onbepaalde tijd is uitgesteld? (1

2 Klopt het dat Nederland vele tientallen miljoenen euro heeft aangeboden om een deel van de tekorten te betalen?

3 Klopt het dat Nederland Sint Maarten ook heeft gevraagd om de eigen financiën beter op orde te brengen en daarvoor ook hulp heeft aangeboden?

4 Klopt het dat de ministers van Sint Maarten bereid zijn een gebaar van solidariteit te maken naar de bevolking en willen bezuinigen op hun eigen inkomen?

5 Klopt het dat het parlement van Sint Maarten tot op heden niet bereid is om dat gebaar van solidariteit te maken?

6 Vindt u deze houding ook opmerkelijk, zeker gezien het feit dat de parlementariërs van dit kleinste land van het Koninkrijk het meeste verdienen van alle parlementen?

7 Kunt u verzekeren dat vanuit Nederland geen geld wordt overgemaakt om de tekorten op de begroting van Sint Maarten te betalen voordat het parlement van Sint Maarten de begroting voor 2019 heeft goedgekeurd en de parlementariërs de bezuiniging niet alleen afschuiven op de bevolking van het eiland, maar ook bereid zijn te bezuinigen op hun eigen inkomen?

(1 https://www.thedailyherald.sx/islands/88129-budget-postponed-until-further-notice

Bron: Tweed Kamer

9 Reacties op “TK | Kamervragen Van Raak (SP) over weigering parlementariërs Sint Maarten te bezuinigen op eigen hoge vergoedingen

 1. De ministers die de waanzinnige declaraties van FCW Legal goedkeurden zijn ook vrijuit gegaan.

  Het eiland loopt over van Eric Garcias, Stephen Capellas en Neysa Isenias.

  Tilly Pikeries en Stella van Rijns.

  En laffe engnekken als Roderick Flocker en Dennis Dambruck.

 2. Joep Meloen

  @ Curacao revisited,

  Klopt en vaak zijn de laatsten nog de ergste graaiers. Procedurewise is er geen speld tussen hun declaraties te krijgen. Integriteit is bij deze lieden, net zoals in de eerste groep, zeer ver te zoeken en daar ligt dan ook meteen het probleem.

  Het gebrek aan integriteit heeft hier een verlammende werking. Iedereen denkt dat er ergens een boom staat, waar geld aan groeit en graait, zonder gêne, maar door en staat vervolgens vreemd te kijken dat het eiland afglijdt naar een derde wereldland.
  Wat is er bij hun opvoeding toch fout gegaan dat zelfs mensen met een opleiding over zo weinig normen en waarden beschikken ?

 3. Knoek-koe

  Zeer helder toegelicht @ Curaçao revisited.

 4. Curacao revisited

  @Knoek-koe: weggekeken, hij nam geen deel uit van de managers die eerder al aan de bel trokken en dat is voor een statutair directeur erg schadelijk als je weet dat er foute dingen gebeuren:
  http://www.dolfijnfm.com/ennia-klokkenluiders-waarschuwden-al-in-2013/

  Op curacao heb je 2 soorten van corruptie en zelfverrijking:
  1. directe greep uit de kas zoals de Schottes, girobank directie, en de wielsen die worden na verloop wel gepakt
  2. een indirecte greep uit de kas door te hoge salarissen, het wegkijken van problemen, en incompetentie zodat het salaris niet overeenkomt met bewezen diensten. Voorbeelden hiervan zijn Tromp, Ys, Saleh en andere “nette heren”.
  Jammere van curacao is dat categorie 1 altijd keihard wordt aangepakt, maar categorie 2 vaak de dans ontspringt.

 5. Knoek-koe

  @Curaçao Revisited

  Heeft de persoon R. Curiel van Ennia die je aanhaalde malversaties gepleegd in de zin van ontrouwe waarneming, verduistering van middelen, geknoeid of gegoocheld met cijfers of met name weggekeken toen hij aan de bel moest trekken?

 6. Curacao revisited

  Typerend voorbeeld hiervan is Reinald Curiel bij ennia: 11 jaar directeur onder ansary en nooit een poot uitgestoken maar zijn zakken wel goed gevuld. Goed voor jezelf zorgen en schijt hebben aan de rest.

 7. Het word steeds duidelijker waar al het geld naar toe gaat!
  Naar hebberige politici , (semi) overheids ambtenaren en hun bevriende consultants.
  Naast onkundige bestuurders met deficiënte kennis en kundigheid hebben we ook vooral te leiden onder bestuurders , consultants etc. met een defecte integriteit.

  De zoveelste in het rijtje bestuurders , directeuren, accountants, consultants die de gemeenschap hebben opgelicht of de regels van goed en deugdelijk bestuur hebben geschonden.

 8. Ik heb begrepen dat Larmoenie (voorheen minister PS) wederom op een lijst staat en wel als lijsttrekker.
  Hoe verhoudt zich dat met haar debacle waar niemand meer over spreekt!!

  https://nos.nl/artikel/2143275-ministers-curacao-frauderen-met-miljoenen.html

 9. Knoek-koe

  Typisch voor Caribische parlementariers Bank presidenten, directeuren, ministers, ze verdienen de hoogste salarissen in het koninkrijk, maar presteren het minst,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *