Topdrukte bij Nieuwe Post

Nieuwe PostWillemstad – Het is in feestmaand december topdrukte bij Nieuwe Post nv, dat laat directeur Franklin Sluis desgevraagd weten. Er worden op het moment per dag ongeveer 60.000 brieven verstuurd.

Advertentie

Hierbij is het record van 100.000 brieven overigens nog niet verbroken, zo laat Sluis weten.

,,Deze gewone briefpost wordt per land in zakken gestopt en verstuurd naar het land waar het naartoe moet”, zo licht hij de gang van zaken toe.

Dit aantal brieven lijkt veel, meent Sluis, maar Nieuwe Post moet er volgens hem geld op toeleggen om de brieven op plaats van bestemming te krijgen.
Toch is hij verplicht de brieven te blijven verzorgen door een postconcessie.

,,De vergoeding die wij krijgen per brief is niet toereikend. Het is meer een sociale dienstverlening, daarom doen wij additionele diensten”, legt hij uit.

Hiermee doelt Sluis bijvoorbeeld op Punto Mio.
Met deze dienst kunnen consumenten winkelen bij een webshop; deze producten worden vervolgens vanuit Miami naar Curaçao gestuurd en Nieuwe post nv draagt zorg voor de afhandeling van deze pakketten.

,,We hebben hierbij twee additionele mensen ingezet”, laat Sluis weten.

Want het is de pakketdienst waar Nieuwe Post het volgens de directeur onder andere van moet hebben.

De directeur: ,,Als we praten over pakketten per week dan worden er op dit moment 3.000 verstuurd vanuit Miami naar Curaçao. Normaal gesproken worden er tussen de 1.700 en 2.000 pakketten per week verstuurd. We hebben nog nooit eerder deze hoeveelheid bereikt.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *