TPO | Banketbakker onder vuur om racistische moorkoppen

racistische moorkoppen

Ophef om racistische chocolademousse moorkoppen in Frankrijk

GRASSE – Een bakker in het Zuid-Franse Grasse heeft het aan de stok gekregen met racismebestrijders. Zijn nogal merkwaardig vormgegeven moorkoppen zijn compleet in het verkeerde keelgat geschoten bij een organisatie die opkomt voor gekleurde Fransen. De moorkoppen zien eruit als gekleurde mannen en vrouwen met nogal uit de kluiten gewassen borsten en penissen.

“Het is zo klaar als een klontje. Dit is racisme!”, aldus Louis-George Tin van de organisatie CRAN die strijdt tegen racisme in Frankrijk. In The Local zegt hij dat er in Frankrijk absoluut geen plaats mag zijn voor ‘dit soort walgelijke vormen van racisme’.

Bakker Tannick Tavolaro vindt het op zijn beurt allemaal flauwekul. “Ik dacht dat ze een grap maakten. Zeggen dat mijn gebakjes racistisch zijn is absurd. Dat de poppetjes zwart zijn, komt omdat ze van chocolademousse zijn gemaakt. Het zijn een mannetje en een vrouwtje, geen zwart mannetje en zwart vrouwtje. De mensen die nu klagen hebben geen idee wat mijn achtergrond is of wie ik ben. Ik noem dit intellectueel terrorisme en ik ga daar niet voor buigen.”

Het is niet voor het eerst dat racismebestrijders het op een Franse boulanger gemunt hebben. In september moest een bakker in Auxerre het nog ontgelden omdat hij koekjes in de etalage had liggen die hij bamboula en negro noemde.

Bron: ThePostOnline

Een Reactie op “TPO | Banketbakker onder vuur om racistische moorkoppen

  1. Bas van Toor

    Als je bij een stelling erbij moet zeggen dat het zo klaar is als een klontje, is het dat dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *