TPO | Drugscriminelen in Nederland hebben vrij spel, zelfs agenten verliezen vertrouwen in politie

Bert Brussen

Onderzoeksrapport: misdaad daalt stiekem helemaal niet, agenten niet blij met geforceerde ‘diversiteit’ politiekorps | Foto Korpschef Erik Akerboom ANP

Uit een ‘intern’ rapport van de politieacademie blijkt dat het zó slecht gaat met failed state narcostaat Nederland dat de georganiseerde drugscriminaliteit ‘steeds meer greep krijgt op wijken en dorpen’ en dat de drugsbusiness ongehinderd door politie en justitie groeit en floreert.

Aan het rapport werkte ook de Nederlandse hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops mee, één van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van georganiseerde criminaliteit. Het ‘interne’ rapport is uitgelekt en in handen van De Telegraaf.

Volgens de onderzoekers is de ‘vernieuwde’ organisatie van de Nederlandse politie met ‘grote basisteams’ zo slecht dat “als een drugscrimineel het basisteam had mogen inrichten, dan had hij het proces zo gedaan”.

Het grootste probleem uit het verleden van de Nederlandse politie lijk de jarenlange focus op ‘openbare orde en veiligheid’ waardoor de bestrijding van (kleine) drugscriminaliteit geen prioriteit had en de (kleine) drugscrimineel ongestoord kon uitgroeien tot grote en machtige drugslords die internationale kartels besturen. Zo schrijft het rapport: “De Nederlandse politie is bijzonder door de riante ruimte die ze biedt aan lokaal opklimmende criminelen”.

Ook met de zogenaamde ‘dalende misdaad’ in Nederland, waar vooral de politietop, NPO en overige gelijkgeschakelde main stream media en moralisten zo lyrisch over doen maar de gemiddelde burger juist niet, veegt het rapport de vloer aan:

“Terwijl de politietop koketteert met dalende misdaadcijfers, blijkt ook uit deze nota weer dat de waarheid anders ligt. Het waarschuwt voor misdrijven waarvan geen aangifte wordt gedaan, die schadelijke effecten hebben. Voorbeelden zijn witwassen, de productie van drugs en het sponsoren van sportclubs door criminelen.”

Maar de echte kers op de appelmoes is wel de conclusie dat het beruchte inclusieve ‘diverser’ maken van de politie door zoveel mogelijk allochtonen aan te nemen misschien wel iets te snel gaat momenteel:

“De onvrede van zittende agenten over de politieorganisatie kan toenemen als dat werven te haastig gebeurt en promotie van agenten van minderheidsgroepen te geforceerd plaatsvindt.”

Het rapport doet wel aanbevelingen voor verbeteringen, maar aangezien de komende jaren het aantal agenten juist gaat dalen inplaats van stijgen zal de georganiseerde misdaad in uw straat of wijk nog wel even doorgroeien.

Bron: ThePostOnlne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *