TPO | Gerard Spong deed namens gokbaas Sint Maarten aangifte tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak

Kamerlid noemde dubieuze ondernemer ‘maffiabaas’ | Bas Paternotte

gerard spong-francesco corallo

Gerard Spong deed namens gokbaas Sint Maarten aangifte tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak

Strafpleiter Gerard Spong heeft afgelopen zomer namens Francesco Corallo aangifte gedaan tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak. De Italiaanse casino-ondernemer – onder meer actief op Sint Maarten – beschuldigt Van Raak van ‘smaad en belediging’.

Dat schrijft Van Raak zondag in een column op ThePostOnline. Van Raak noemde Corallo eerder ‘maffiabaas’. Corallo kwam afgelopen week ter sprake in het proces tegen de voormalige premier van Curaçao Gerrit Schotte.

Corallo financier van oud-premier Schotte

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao eiste afgelopen week drie jaar gevangenisstraf tegen de voormalige premier van dat land Gerrit Schotte. Het OM verwijt Schotte geld te hebben aangenomen van Corallo, en daarmee een ‘marionet’ te zijn geworden van een man die door de regering van Italië wordt gelinkt aan de maffia.

Verwevenheid onder- en bovenwereld

Van Raak schrijft in zijn TPO-columns al langer over Corallo, Schotte en de banden tussen criminaliteit en politiek op Curaçao en Sint Maarten. Van Raak zondag in een nadere reactie tegenover ThePostOnline: “De opmerkingen van het Openbaar Ministerie van Curaçao, waarin Schotte wordt beschreven als een trekpop van Corallo, bevestigen wat ik al langer stel. Er is sprake van nauwe verwevenheid van de onder- en bovenwereld op Curaçao en Sint Maarten.”

Van Raak stond niet te kijken van de aangifte. Dergelijke aangiften en dreigementen zijn volgens hem onderdeel van de huidige sfeer op de Antillen. “En die cultuur heeft nu dus ook Nederland bereikt.”

Lees ook

Ronald van Raak – ‘Maffiabaas’ klaagt mij aan voor ‘belediging’

Bron: ThePostOnline

11 Reacties op “TPO | Gerard Spong deed namens gokbaas Sint Maarten aangifte tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak

 1. Trek het je niet aan Stanley, tis jou schuld niet enne… Ik heb thuis ook een vuilnisbakkie en dat is best een lieve hond en zeker niet onbelangrijk: altijd gezond.

 2. Stanley Held

  Ach mijn Sonny, ik weet wie jij bent. Ja mijn opa was een Chinees. Ja mijn oma is joods, maar geen slavin. Mijn vader was, ja een mooie neger. Uit de slaventak. Ik ben er blij mee.Door hem en de rest van de familie dat wij onze doel moesten halen. Ik zal altijd tegen onrecht strijden. Ja, mijn opa niet eens mijn vader. Die moest vluchten uit China. Weet dat ik verschillende culturen in mijn bloed heb. De meesten van mijn voorouders hebben na het vluchten toch een goede overdracht gegeven. Dat u Spong met stel en sprong wil aanvallen mag. Doe het op correcte wijze. Liever errlijjk

 3. Advocaat Sponk* dus niet verwarren met de bekende van Surinaamse afkomst zijnde strafpleiter mr Gerard Spong

 4. Stanley,
  Wat erg zeg, ben je weer eens op je wit- geel-bruin- zwartgekleurde pik getrapt. Tja wrijven helpt niet, en als big brother dát zou zien… oei, oei en zeker foei, foei!

 5. Stanley held,

  In het Nederlands noemen ze lieden zoals jij: een ongevaarlijke gek. Dáár kan zelfs niemand een aangifte tegen doen.

  Alleen een kundige elektricien zou iets kunnen doen, alleen ik betwijfel of hij alle losse – te solderen – draadjes bij jou kan vinden. Héél mischien kan een Surinaamse loodgieter met een als slavin geboren joodse moeder uitkomst bieden.

  Hij moet dan wel Chinees koperdraad gebruiken dat alleen verkocht wordt door een op Aruba gevestigde, Curaçaose schizofreen.

  Dus eigenlijk is er geen hoop meer voor je, alhoewel: de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat zie je wel aan die mafia-rechtsbijstandverlener: de graag naaktlopende advocaat Sponk.

  Normale advocaten dragen een toga op de rechtbank en Sponk zou zelfs het liefste in zijn blote kont willen pleiten. Dát pleit niet echt voor hem.

 6. Stanley Held

  Goompy, wat een taal. Jij onder jouw schuilnaam. Wat een lef heb jij, om deze man te kak te zetten. Wees jij nu een man. Zeg hem persoonlijk. Zeg hem, dat jij niet van zijn smoel houdt. Daarna ga je aangifte doen. Dit is een forum waar ik jullie soort leer kennen. Big brother kijkt naar jullie allemaal dombo. Ik schroom niemand. Blijkbaar jij wel. Wat een taal die u misbruikt. Kijk maar naar mijn naam. Ik schroom niet. Hoef geen schuilnaam. U en de rest verpesten het voor de overige Nederlanders, blank geel en zwart. Doe uw best. Mensen als u, wakkeren een opstand uit. Waarom? Zeg wie u bent dan kunnen wij samen dit probleem oplossen.

 7. Als ik dat pruimenmondje van Spong zie krijg ik al braakneigingen.

  Voor hem geld hetzelfde als voor Schotte en Peppie & Kokkie: de samenleving was beter af geweest als hun vaders condooms hadden gebruikt.

 8. Stanley Held

  Wat heeft de roots hiermee te maken. Had hij Amerikaanse roots hebben, zou dat een verschil zijn? Het publiek onder een schuilnaam deze mensen betichten van een strafbaarfeit, raakt nog kant nog wal. Doe aangifte laat een onderzoek worden ingesteld. Dat recht heeft u. Dit vind ik niet passen. In het Papiamento noemt men dit :”tira piedra skonde man”. Dat is precies wat er hier gebeurt.

 9. Surinaamse roots?

 10. precies, niets aan toe te voegen

 11. caribbeancynic

  Spong is ook een maffiamaatje, net als Hammerstein zijn vriendje. Alle dure strafrechtadvocaten zijn maffiamaatjes en helers/witwassers van crimineel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *