TPO | Oproep SP aan Mark Rutte: Verleen Edward Snowden politiek asiel


Ronald van Raak wil dat Nederland klokkenluider veilige haven biedt

De SP wil dat minister-president Mark Rutte zo snel mogelijk politiek asiel verleent aan Edward Snowden. Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak tegen ThePostOnline. Zaterdag meldde het Amerikaanse NBC News dat de Russische regering met de uitlevering van voormalig inlichtingenexpert Snowden aan de Verenigde Staten president Donald Trump tegemoet willen komen.

‘Verrader die geëxecuteerd moet worden’

Van Raak is bezorgd over dit mogelijk ‘cadeau doen’ van de klokkenluider aan de Verenigde Staten omdat Trump hem in het verleden een ‘verrader’ noemde  die ‘geëxecuteerd’ moet worden. Oud-CIA inlichtingenexpert Snowden deed in 2013 verschillende onthullingen over de NSA, sloeg op de vlucht en kreeg uiteindelijk asiel in Rusland. Snowden heeft meermaals uitgesproken bang te zijn in Amerika geen eerlijk proces te krijgen. Snowden stelde eerder ook dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD precies doen wat de Amerikaanse NSA van ze vraagt. De Amerikanen zien de Nederlanders als ‘ondergeschikten’ die altijd ‘onbegrensde toegang’ bieden.

SP: ‘Ons zwijgen is een verraad aan Edward Snowden’

Van Raak heeft vaker voorgesteld dat Nederland Snowden een veilige haven biedt. Het kabinet wil daar niet aan vanwege onder meer een uitleveringsverdrag dat Den Haag met Washington heeft. Snowden heeft in het verleden zelf aangegeven Nederland ook als uitwijkmogelijkheid te zien. Van Raak schreef eind vorig jaar in zijn  wekelijkse TPO-column dat dat Nederlands zwijgen ‘een verraad aan Edward Snowden‘ is.

Bron: ThePostOnline

Een Reactie op “TPO | Oproep SP aan Mark Rutte: Verleen Edward Snowden politiek asiel

  1. Arbraham Mossle

    De SP haalt alles uit de kast om maar gunstig bij het volk in de belangstelling te komen staan, stemmetjes verzamelen is hun moto. De ene na de andere leugen bazuinen zij rond over hun politieke tegenstanders, het kots en kwijl loopt hun uit de bek als ze alleen al een foto of de stem van Wilders zien of horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *