TPO | Piet Hein Donner Minister van Staat

Mark Rutte wil niet zeggen waarom oud-premiers Jan Peter Balkenende en Dries van Agt niet | ANP Lex van Lieshout

Piet Hein Donner wordt benoemd tot Minister van Staat. Dat heeft het kabinet besloten. Donner was tot voor kort vicepresident van de Raad van State. Hij was eerder minister van Justitie, van Sociale Zaken en van Binnenlandse Zaken.

Lees ook – Raad van State staat er na zes jaar Piet Hein Donner slecht voor

De in 1948 geboren CDA’er wordt de achtste Minister van Staat. De titel wordt zelden vergeven en valt meestal toe aan gelouterde politici met een lange staat van dienst. Een Minister van Staat vertegenwoordigt het kabinet bijvoorbeeld in het buitenland, zoals onlangs bij de begrafenis van de Amerikaanse ex-president George Bush. In juni werden de oud-ministers Sybilla Dekker, Winnie Sorgdrager en Jaap de Hoop Scheffer nog benoemd tot Minister van Staat.

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie ging premier Mark Rutte niet in op de vraag waarom oud-premiers Dries van Agt en en Jan Peter Balkenende nog geen Minister van Staat zijn.

ANP/TPO

Bron: ThePostOnline

Een Reactie op “TPO | Piet Hein Donner Minister van Staat

  1. Minister van staat, volgens mij hebben wij dat niet of het moet zijn wat Stanley Betrian doet. De man vult overal zijn zakken, één miljoentje hier één miljoentje daar allemaal geld van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *