TPO | Schotte: Nederland zit achter rechtszaak

Nederland achter rechtzaak tegen Schotte zegt advocaat Eldon Sulvaran

Nederland achter rechtzaak tegen Schotte zegt advocaat Eldon Sulvaran

WILLEMSTAD (ANP) – Volgens de Curaçaose oud-minister-president Gerrit Schotte en zijn advocaat Eldon Sulvaran zit Nederland achter de rechtszaak tegen de politicus. Schotte staat onder meer terecht voor witwassen en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie eiste woensdag op Curaçao drie jaar celstraf tegen hem.

Op sociale media stelde Schotte woensdagavond (lokale tijd) dat Nederland miljoenen heeft besteed aan het onderzoek tegen hem. Op die manier zou men invloed proberen uit te oefenen op de samenstelling van een nieuwe regering op Curaçao.

Volgens Schotte wil Nederland voorkomen dat hij opnieuw aan de macht komt. Ook advocaat Sulvaran stelde in zijn pleitnota van meer dan 100 pagina’s dat het proces tegen Schotte ‘politiek gemotiveerd’ is.

Gerrit Schotte was tussen 2010 en 2012 minister-president van Curaçao. Hij richtte in 2010 de politieke partij MFK op. Volgens het Openbaar Ministerie kreeg hij voor de oprichting van de partij geld van Fransesco Corallo, een Italiaanse casinobaas op Sint Maarten, die wordt gelinkt aan de Italiaanse maffia. Als premier zou Schotte volgens het OM zijn macht hebben misbruikt ten gunste van Corallo.

Bron: The Post Online

4 Reacties op “TPO | Schotte: Nederland zit achter rechtszaak

 1. Gelukkig maar heeft Nederland in deze zaak alles gedaan wat mogelijk is. Het land Curacao en haar bewoners heeft werkelijk alle redenen om hier enorm dankbaar voor te zijn. Deze payaso mag nooit meer aan de macht komen. Laten we daarom hopen dat er nog veel meer boven tafel komt zodat deze rots eindelijk en voor altijd van dit corrupte schorem en bijbehorende r*tvocaten verlost wordt.

 2. caribbeancynic

  Schandalig dat Nederland veel geld heeft uitgegeven voor zijn vervolging, Schotte had dat geld veel liever zelf uitgegeven aan omkoping van kiezers.
  Het doet me deugd dat hij niet ontkent dat hij schuldig is.

 3. Helemaal eens met Tuna, deze zaak is niet alleen de volledige ontmaskering van Schotte maar ook die van zijn ratvocaten.

  De bewijzen liggen zo duidelijk op straat, daar kunnen zelfs de beroepsduimzuigers Peppie en Kokkie zonder gezichtsverlies Schotte niet meer uit redden.

  Het wordt Irma Lips wel erg makkelijk gemaakt om voor het eerst in haar beroerde carriere een fatsoenlijke straf op te leggen.

  En daarna kunnen we afscheid nemen van Schotte stoeipoes Stella van Rijn en zijn bilmaatje Ramsay Soemanta. En zijn enge vriendje Romer bij de veiligheidsdienst.

 4. Natuurlijk zit Nederland achter deze rechtszaak, uiteindelijk hebben zij die buitenlandse (Zwitserland) rekeningen voor je geopend en schimmige bedrijven op andere eilanden opgezet, zij hebben het contant geld in je huis neergelegd en zij hebben het ook via diverse banken en rekeningen voor je rondgepompt, zij kochten ook de telefoon jammers voor je en zij legden je diplomatieke paspoort in de kluis bij van Dis.

  Welterusten Schotte, en blijf maar lekker de vermoorde onschuld uithangen. Je ben wel een echte YDK want “anderen” hebben het altijd gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *