TravelPro | Avila Beach Hotel op Curaçao bestaat 70 jaar

Avila Beach Hotel in 1949 | Fred Fischer

Het oudste operationele hotel van het eiland, het Avila Beach Hotel op Curaçao , vierde dit weekend haar zeventigste verjaardag. Dit werd overdag gevierd voor hotelgasten en medewerkers. ’s Avonds was er een speciale viering voor genodigden. Die viering bestond uit kunst, cultuur en had uiteraard ook culinaire facetten, wat allen uitstekend past bij het karakter van het Avila Beach Hotel.

Zo’n 250 genodigden werden getrakteerd op muzikale optredens van de Blues ‘huisband’ van Hershel Rosario & Friends met Tamara Nivillac. Iljah Huang gaf het geheel een klassiek tintje en Trio Ekis maakte het Curaçaose feestje compleet. Tevens was er een speciale expositie van Avila toen & nu en vuurwerk. Uiteraard bleef het culinaire aspect niet uit met hapjes volgens het nieuwe ‘From Farm to Fork’ restaurantconcept van The Pen.

“Hotel Avila”, vernoemd naar het Middeleeuwse stadje in Spanje waar Dokter Pieter Hendrik “Gungu” Maal zijn vakanties als kind doorbracht en fijne herinneringen aan over hield, opende haar deuren op 1 februari 1949 en telde slechts 18 bedden. Nu, zeventig jaar later, telt het Avila Beach Hotel 150 hotelkamers, 11 appartementen en 5 restaurants & bars. Het oorspronkelijke gebouw, de Belle Alliance (waar nu de hoofdingang, lobby en spa gelegen is), werd door Engelse Gouverneurs “The Pen” genoemd en is in omstreeks 1780 gebouwd. Onlangs werd dit gedeelte geheel opgeknapt, speciaal voor Avila’s zeventigste jubileum.

Speciale evenementen
Tevens zijn er speciale collectors items ontwikkeld. Zo is er een speciaal Avila kalender, geschiedenisboek, Avila 70 magazine en vogelhotel welke allen te verkrijgen zijn in de Avila Shop. Het gehele jaar zullen er speciale evenementen plaatsvinden om dit speciale jubileum te vieren.

Bron; TravelPro

Een Reactie op “TravelPro | Avila Beach Hotel op Curaçao bestaat 70 jaar

  1. caribbeancynic

    Een hele prestatie om zo’n succesvol hotel te runnen op een eiland waar eigenlijk alles misgaat. En dat in zo’n armoedige buurt. Petje af voor de vroegere en huidige eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *