TravelPro | KLM en TUI gaan nog meer samenwerken

Sharon Evers

Opvallend is dat TUI haar aanbod naar Sint Maarten vanaf komende winter overhevelt naar de KLM vluchten en het zelf niet meer zal aanvliegen. TUI fly zal nog steeds negen keer per week naar de Antillen vliegen, maar hiermee wordt meer capaciteit vrijgemaakt voor het aanbod op Curaçao, Aruba en Bonaire.

De organisaties gaan gezamenlijk optrekken om een aantal bestemmingen nog groter in de markt te zetten. Dat betekent dat op een aantal vluchtroutes de samenwerking wordt opgestart en op andere routes de bestaande vluchtcapaciteit in de samenwerking aanzienlijk wordt uitgebreid.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Wij geloven sterk in deze uitbreiding van de samenwerking tussen KLM en TUI, twee marktleiders die elkaar versterken. Het bundelen van de krachten stelt ons in staat om verder te groeien met nieuwe bestemmingen en een ruimere stoelcapaciteit. Hiermee kunnen we onze reizigers een nog gevarieerder vakantieaanbod bieden.”

Ook KLM is verheugd over de samenwerking: Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland: “KLM wil haar leidende positie in zowel de zakelijke als vrijetijdsmarkt verstevigen en waar mogelijk verder uitbouwen. Juist in de markt voor pakketreizen zijn daartoe mogelijkheden. Zeker in combinatie met de vele nieuwe bestemmingen die KLM het afgelopen jaar aan haar netwerk heeft toegevoegd. Een verdere samenwerking met een gevestigde, professionele en wereldwijd opererende partij als TUI ligt dan voor de hand. Samen zijn we in staat om de vrijetijdsmarkt een mooi gevarieerd en scherp geprijsd product aan te bieden.”

Mombasa en Mauritius
Met de samenwerking keert Kenia terug in het programma van TUI. Vanaf november wordt er drie keer per week met KLM naar Mombasa gevlogen, met een tussenstop op Nairobi. Daarnaast gaat TUI een behoorlijk aantal stoelen afnemen op alle non-stop vluchten die KLM vanaf november op Mauritius start. Drie dagen per week vliegt KLM met een 787 Dreamliner rechtstreeks naar Mauritius, waarmee TUI een directe vlucht heeft naar, onder andere, de eigen RIU hotels op dit paradijselijke eiland.

San José in Costa Rica
Eerder dit jaar werd Cartagena al als nieuwe bestemming gelanceerd. Daar wordt deze winter San José in Costa Rica aan toegevoegd, onder het merk Kras biedt TUI er komende winter rondreizen aan. De samenwerking richt zich ook op verschillende Europese steden. KLM gaat participeren in de doorlopende TUI actie Stad van de Maand waarbij iedere maand een stedentrip naar een Europese stad wordt belicht.

Sint Maarten
Opvallend is dat TUI haar aanbod naar Sint Maarten vanaf komende winter overhevelt naar de KLM vluchten en het zelf niet meer zal aanvliegen. TUI fly zal nog steeds negen keer per week naar de Antillen vliegen, maar hiermee wordt meer capaciteit vrijgemaakt voor het aanbod op Curaçao, Aruba en Bonaire. Bonaire kan een extra vluchtdag noteren; van drie naar vier maal per week. Ook wordt Curaçao vaker non-stop aangevlogen.

Bron: TravelPro

5 Reacties op “TravelPro | KLM en TUI gaan nog meer samenwerken

  1. Waarom laat de europese mededingsautoriteit dit toe ?
    Het is slecht voor de concurrentie.

  2. Dom van TUI ze warren een prijsvechter deze status zijn ze nu kwijt. Goed dat Airberlin blijft vliegen.

  3. Samenwerking betekent hogere prijzen voor de consument!

  4. caribbeancynic

    Lijkt mij ook. Minder tussenstops is natuurlijk aangenamer voor de passagier en voor de luchtvaartmaatschappijen. Maar is het strafbaar? Je merkt dat de samenwerking toeneemt, zo wordt KLM personeel op diverse plekken tegenwoordig in RIU hotels ondergebracht.

  5. ruikt naar afbakening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *