TravelPro | Meer toeristen naar Curaçao

By Dylan Cinjee

toerisme-handelskade

Curaçao dit jaar ook gastheer van het ANVR-Congres

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Curaçao 5 procent meer bezoekers ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. In januari was er nog een daling te zien van 2%, daarna zag het eiland het aantal toeristen toenemen.

In februari met een groei van 4% en maart maar liefst +13%. In totaal brachten 127.535 mensen, van wie 57.937 Europeanen, een bezoek aan het eiland.

De meeste toeristen verbleven in niet-geregistreerde accommodaties (45%). Ten opzichte van de eerste maanden van 2015 verbleven minder mensen in de grote hotels (27% versus 31%). De bungalows (16%) zijn iets populairder dan de kleine hotels (12%). Verreweg de meeste bezoekers zijn tussen de 25 en 64 jaar oud en de vrouwen hebben een kleine meerderheid (52%).

Curaçao is sinds jaar en dag een belangrijke toeristische bestemming voor de Nederlandse consument en zal in dit jaar de gastheer van het ANVR-Congres zijn.

Bron: TravelPro

Een Reactie op “TravelPro | Meer toeristen naar Curaçao

  1. Abraham Mossel

    Hoe komt deze jan klaasen (travelPro) aan deze cijfers, 45% in niet geregisreerde accommodaties. wat een onzin lul verhaal weer om de boel op Curacrim op te hemelen, het lijkt het CTB wel met zijn leugens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *