Tropical storm warning voor SSS-eilanden

Great Bay – De eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius (SSS-eilanden) krijgen vanavond te maken met de tropische cycloon Isaac. Gisterenmiddag werd er door de Meteo op Curaçao een ‘tropical storm warning’ uitgegeven voor de SSS-eilanden. Dit houdt in dat de tropische storm binnen 36 uur de eilanden zal bereiken.
Er wordt verwacht dat tropische depressie ‘9’ tegen de tijd dat hij de SSS-eilanden bereikt de tropische storm ‘Isaac’ zal zijn geworden.
De storm zal in de nacht van woensdag op donderdag langs het zuiden van de eilanden trekken.
Gedurende de dag zal er wolkenvorming plaatsvinden en zullen er buien zijn met onweer.
Deze buien kunnen lokaal zwaar zijn en kunnen leiden tot overstromingen.
De sterkste winden zullen worden gevoeld op Sint Eustatius en Saba, deze eilanden zijn het meest zuidelijk gelegen en liggen daarom het dichtste bij het centrum van de storm.

De tropische depressie was gisterenmiddag nog zo’n 930 kilometer van Guadeloupe. Windsnelheden in de depressie bedragen op dit moment rond de 55 kilometer per uur. De depressie trekt met een snelheid van ongeveer 32 kilometer per uur naar de eilanden.

Inwoners van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius wordt geadviseerd naar het nieuws te luisteren en de weerberichten in de gaten te houden.
Het Department of Disaster Management (ODM) en de Meteo zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden.
Isaac doet Curaçao Aruba en Bonaire niet aan.
Wel zal volgens de Meteo merkbaar zijn dat er zich een storm in de regio bevindt.
Zo zal het windstil zijn en erg drukkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *