Tropische depressie niet gevaarlijk voor de eilanden

Door: Elisa Koek

weer verwachting versgeperst.com tropische storm NIEUWS depressie Curaçao  pontjesbrug regen 127x85 style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De tropische depressie die op Curaçao afkoerst is absoluut niet gevaarlijk, laat Fred Capello van de Meteorologische Dienst weten. De cycloon zou wel een probleem kunnen gaan vormen voor de Oostelijke Caribische eilanden zoals Barbados en misschien Matinique.

Naar verwachting zou de tropische depressie vannacht uitgroeien tot een storm, maar dat is niet gebeurd. “Wanneer de depressie morgen het Caribisch gebied ingaat, is de kans groot dat zij een storm wordt”, gaat Capello verder. “Het blijft onzeker, maar de cycloon zal hier waarschijnlijk alleen wat buien met zich meebrengen. Ook de Bovenwindse eilanden lopen geen risico.”

Vooruitzichten
De komende dagen gaat het wel een stuk heter worden op Curaçao. “Als de cycloon dit weekend ten noorden van ons langs trekt, valt de wind weg en komt er meer bewolking. Het kan dan flink benauwd worden. Vanaf zaterdag is er wel meer kans op buien, dus dat zorgt voor wat verfrissing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *