Trots op borstvoeding

Certificaatuitreiking Fundashon Lechi di Mama

WILLEMSTAD — Het sfeervolle landhuis Bloemhof vormde zaterdagmiddag het erepodium voor moeders die minstens zes maanden borstvoeding hebben gegeven aan hun baby’s. De moeders kregen een certificaat en werden verwend met een hapje en drankje. Hun baby’s, die inmiddels peuters zijn, werden ook verrast met een cadeautje.

borstvoedingIn haar openingsspeech gaf Monique van Hoop, voorzitter Fundashon Lechi di Mama, uitleg over het belang van steun aan moeders door werkgever, collega’s, overheid en hulpverleners als verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en huisartsen.

Zuster Winklaar van het St. Elisabeth Hospitaal vertelde over het (levens)belang van moedermelk voor te vroeg geboren baby’s en de noodzaak van een zogenoemde melkbank waar gedoneerde moedermelk bewaard wordt en zonodig verstrekt aan deze kwetsbare baby’s.
De vrijwilligers van Fundashon Lechi di Mama hebben vanzelfsprekend melk gedoneerd aan de melkbank.
Verloskundige Agnes Cobelens sprak als pleitbezorger van ‘childbirth rights’ over de keuzevrijheid van moeders.
Moeders zouden de keuzevrijheid moeten krijgen om te kiezen waar en hoe ze willen bevallen. Margot Sevriens liet de aanwezigen kennismaken met een betrekkelijk nieuw beroep, namelijk dat van babycoach.
Zij biedt steun aan zwangere vrouwen en moeders die zich goed willen voorbereiden op de bevalling en de tijd daarna.
Ook is het mogelijk een cursus babymassage bij haar te volgen.
Ook Sarah Sulbaran houdt zich sinds kort bezig met ondersteuning van deze groep (aanstaande) moeders met haar praktijk als ‘doula’, wat ‘een vrouw die dient’ betekent.
Volgens de organisatie was het mooi om te zien dat er veel vaders waren meegekomen.
Dit was ook wat het thema van de borstvoedingsweek; ‘Close to mothers’ (borstvoeding doe je samen) poogde.
Een moeder die borstvoeding wil geven, heeft behoefte aan steun, advies en hulp bij problemen en de mogelijkheid haar kind te blijven voeden na terugkeer op het werk, aldus de stichting.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *