Trouw | Coca Cola stopt met productie in Venezuela vanwege tekort suiker

Coca Cola stopt met productie in Venezuela vanwege tekort suiker

Coca Cola stopt met productie in Venezuela vanwege tekort suiker

In Venezuela kunnen mensen na urenlang in de rij te hebben gestaan voor boodschappen geen Coca-Cola meer kopen. De productie is namelijk gestopt door het suikertekort. Het is niet het enige tekort waar Venezuela mee kampt; dit land bevindt zich in een diepe recessie, met stroomuitval, hoge inflatie en voedseltekorten.

Een woordvoerder van Coca Cola vertelde aan persbureau Reuters dat door het suikertekort het bedrijf geen belangrijke grondstoffen meer krijgt aangeleverd.  Light frisdranken of suikerloze dranken, zoals Coca Cola Light of Cola Zero, blijven wel in de schappen liggen. Volgens de woordvoerder is het bedrijf in gesprek met de regering voor een snelle oplossing.

De suikerproductie is flink gedaald in Venezuela doordat de suikerboeren zich moeten houden aan maximumprijzen. Bovendien is kunstmest moeilijk te verkrijgen, een middel wat ze nodig hebben voor de productie. Veel boeren zijn overgestapt op andere gewassen zodat ze niet gebonden zijn aan prijsregelingen.

Coca Cola is niet het eerste bedrijf dat dit jaar tijdelijk zijn productie stopt. In mei gebeurde dat ook al bij Venezuela’s grootste bierproducent Empresas Polar. Die moest tijdelijk de deuren sluiten wegens een tekort aan gerstemout.

Een tekort aan suiker kan het voedseltekort verergeren. Het wordt ook gebruikt voor de productie van plastic, alcohol en (bio)brandstof.

Bron: Trouw

Een Reactie op “Trouw | Coca Cola stopt met productie in Venezuela vanwege tekort suiker

  1. Onverwachte hulp tegen obesitas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *