Trouw | 'Meer bescherming Chinezen op Curaçao nodig'

© anp. Sporenonderzoek op de luchthaven van Curaçao. Foto ter illustratie.

© anp. Sporenonderzoek op de luchthaven van Curaçao. Foto ter illustratie.

De Chinese consul-generaal op Curaçao roept de politie op alles in het werk te stellen om gewelddadige overvallers op te pakken. Aanleiding is de dood van een 30-jarige Chinese supermarkteigenaar, die zondag het slachtoffer werd van een overval. Alleen al in de afgelopen twee weken is de Chinese gemeenschap slachtoffer geweest van vijf zeer gewelddadige overvallen. Daarbij werden de slachtoffers, onder wie kinderen, beschoten, geslagen, bedreigd of vastgebonden.

Consul-generaal Chen Qiman heeft aan de minister van Justitie gevraagd meer te doen om de daders op te pakken. Volgens haar kunnen daarmee nieuwe slachtoffers worden voorkomen.

Chinezen op Curaçao zijn relatief vaak slachtoffer van, soms dodelijk, geweld door gewapende overvallers. Veel kleine supermarkten zijn in handen van Chinezen. De consul-generaal wees vandaag op de band die al meer dan honderd jaar bestaat met Chinezen op het eiland. Ze hoopt dat China meer zaken gaat doen met Curaçao en dat meer toeristen uit China het eiland zullen bezoeken. Daarvoor is volgens haar wel een daling van de criminaliteit nodig. .

Bron: Trouw

5 Reacties op “Trouw | 'Meer bescherming Chinezen op Curaçao nodig'

 1. René Jantji

  De juiste kop en de juiste instelling moet zijn: “Meer bescherming kleine ondernemers op Curaçao nodig.”
  Dat kleine ondernemers zo vaak het slachtoffers zijn van overvallen komt omdat ze kleine ondernemers zijn die meer zaken doen met contant geld dan met plastic. En omdat ze bovendien hun geld niet gauw naar de bank brengen. Niet omdat ze Chinees zijn.
  Met zulke ongelukkige formuleringen heb je zo een ander probleem erbij.

 2. Misschien toch wel even vermeldenswaard dat het in het Caraibisch gebied een trent is/was om Toko’s te overvallen. Wij hebben voor wij hierheen verhuisden 3jr jn Trinidad/T. gewoond en daarvoor in Suriname waar hetzelfde gebeurde. de crimi’s weten dat het hardwerkende mensen betreft die hun geld liever thuislaten dan op een bank zetten. Zeer terecht dat de consul-general ook aangeeft dat zij ervoor pleit dat de mensen dit doen. Veel sterkte voor de nabestaanden van mijnheer Lee. Het is en blijft erg triest.

 3. Als dit tuig niet opgepakt wordt, blijven ze doorgaan.
  toeristen, chinezen, eigen volk het zal ze worst wezen.
  dit is een gang, die doorgaat.
  imbecielen zonder geweten…

 4. De meesten op Korsow zijn jaloers op de hardwerkende chinezen!!!!!!!

 5. Andres Opmerker

  Ons medeleven gaat uit naar de familie van Chinese supermarkteigenaar, die zondag het slachtoffer werd van een overval.
  Het geeft echter wel te denken als men leest dat de zaak pas om 10.30 uur in de avond gesloten werd.
  Een overval kan elk moment van de dag plaatsvinden maar ‘s avonds zijn er meestal weinig mensen op straat. Dus vaak ook geen ooggetuigen.
  Als advies zou ik willen meegeven: Zorg er altijd voor dat er meerdere mensen in de buurt zijn als men de zaak sluit, en ga nimmer via een achteruitgang weg!
  Sluit desnoods vroeger want die laatste 10 gulden omzet die men ‘s avonds laat nog wil hebben kan veel leed besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *