Twee kandidaten minister SOAW

,,Als Gevolmachtigde minister ben je de Zonnekoning niet.”

Twee kandidaten minister SOAW

Willemstad – De fractie van Pueblo Soberano (PS) heeft twee kandidaten op het oog voor de functie van minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Dat heeft fractievoorzitter Melvin Cijntje van PS tegenover deze krant bekendgemaakt.

Wie deze twee kandidaten zijn, wilde Cijntje nog niet onthullen. Op de vraag of één van deze kandidaten de huidige Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels, is zegt de fractievoorzitter na een korte pauze: ,,Alles is mogelijk. Op dit moment kan ik dat noch ontkennen noch bevestigen.” Het gerucht dat Wiels de portefeuille van SOAW-minister op zich zal nemen, doet al sinds de motie van wantrouwen tegen voormalig SOAW-minister Jeanne- Marie Francisca afgelopen vrijdag in de Staten werd aangenomen, de ronde.

Ook de naam van secretaris-generaal Bernice Calmes wordt veelal genoemd. Volgens Cijntje zal de fractie deze week nog een besluit nemen over de nieuwe minister van SOAW. In een gesprek met deze krant laat premier Ivar Asjes (PS) desgevraagd weten nog niks te hebben vernomen van de fractie.

,,Pas wanneer er een kandidaat is gekozen en deze voorgeschoven wordt voor de ministerpost, wordt er hierover een brief naar mij gestuurd. Dan moet ik het screeningsproces voor de desbetreffende persoon in gang zetten. Dat is vooralsnog niet gebeurd”, aldus de minister- president.

Jeanne-Marie Francisca heeft afgelopen vrijdag een motie van wantrouwen tegen zich horen aannemen. Inmiddels heeft gouverneur Lucille George- Wout het landsbesluit waarmee het ontslag van Francisca officieel wordt gemaakt, ondertekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

9 Reacties op “Twee kandidaten minister SOAW

 1. Abraham Mossel

  En wat te denken wat dit stuifertjes wissel allemaal kost voor jan lul de burger, betalen betalen

 2. Abraham Mossel

  En wat denk je dat dit allemaal kost>

 3. Abraham Mossel

  [email protected] ik vindt het jammer dat je slapende honden wakker gemaakt hebt.

 4. PS

  Inmiddels heeft de PS wel meer dan 5 ministers versleten.

 5. Henriques je hebt helemaal gelijk.

  1 van de eerste ministers uit het PS kamp was Rene Rosalia, die vrij snel door Wiels werd teruggetrokken, en nu op Aruba aan de Universiteit lesgeeft. Een racist eerste klas die bij zijn promotie aan de UvA geen Ned. wilde spreken. Het is mij dan ook een raadsel dat zo’n intelligent land als Aruba een dergelijk figuur heeft binnengehaald.

  http://www.groene.nl/artikel/duivelsdans

 6. tja, waar halen ze nu weer een minister vandaan?
  Bij de PS zitten net als bij de andere partijen een hoop baanjtjesjagers zonder enig verstand.
  Maar verstand heb je niet nodig om minister te worden.
  dat kon je zien bij Monk, Wilsoe, Scoop(MFK), Whiteman, Jamooladin enzovoorts…
  het rijtje zou te lang zijn en dan moet ik te diep nadenken…

  Ze hebben trouwens wel allemaal verstand van zelfverheerlijking en zelfverrijking…

 7. Henriques

  LOL, de ene intelligente kracht vervangt de andere.

  Vanmiddag even met vrienden een lunch genoten in het Grand Cru, en daar zat een andere erg intelligente ex minister en wel ene Wilsoe, u herinnert u nog wel degeen die uit de “rijke buurten” de lantaarpalen wilde halen om in “arme wijken te plaatsen”.
  Mijnheer zat zich vol te proppen met vino om 12.00u.
  Hij parkeert zijn auto gewoon voor het restaurant op een voetgangersgebied.
  Kijk damas y caballeros dat kan dus allemaal in ons Land. Zogenaamd als partij opkomen voor de minderbedeelden en je ondertussen zat te vreten en je eigen regels maken.Het is onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn die op deze operette figuren stemmen.

 8. Ja, weer een geweldig kundige ster uit de gelederen van de PS, deze dame (Wiels) heeft dat inmiddels al bewezen toch?
  Geweldige plan lijkt het me om iemand die wars is van alle vormen van normale communicatie in een crisissituatie neer te zetten.

  Het heeft het voordeel dat het Haagse Curaçaohuis drama voorlopig even weer van de voorpagina zou zijn, en bij SOAW is het toch al een puinhoop. En ze kan dan ook daar nog wat vrienden en familie aan een baan helpen.

  Het is te hopen voor Curacao dat het iemand anders wordt, maar de smaken zijn bij de PS zolangzamerhand wel op, het “ministersverbruik” ligt daar nogal hoog.

 9. mevr Wiels kan geen Minister worden volgens de staatsregeling.

  zie artikel 30 hiervan.
  Artikel 30
  1. Om minister te kunnen zijn is vereist dat men ingezetene van Curaçao is, de Nederlandsenationaliteit bezit en niet is
  uitgesloten van het kiesrecht.

  Mevr Wiels is ingeschreven in Nederland. Tevens ambtenaar in aktieve dienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *