Tweede megapier in ministerraad

Stanley PalmWILLEMSTAD — De Raad van Ministers (RvM) buigt zich volgende week over een voorstel voor een tweede megapier. Dit verklaarde minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) gisteren tijdens de voortzetting van de Centrale Commissie-vergadering van de Staten waarin wordt stilgestaan bij de conceptbegroting 2014.

Advertentie

Reagerend op verschillende vragen van Statenleden stelde Palm dat de regering op dit moment werk maakt van de tweede megapier voor Curaçao.
Deze is nodig omdat de huidige megapier te klein is voor de grotere cruiseschepen die tegenwoordig actief zijn.
Volgens Palm heeft Curaçao dit jaar zo’n 600.000 passagiers gehad.
Deze cruisetoeristen geven gemiddeld 72 dollar per persoon uit.
Het streven van de autoriteiten is om in 2020 een miljoen cruisetoeristen naar Curaçao te halen, die ieder meer dan 100 dollar zullen uitgeven op het eiland.
Met het oog op de ontwikkeling van de binnenstad en het aantrekken van meer en grotere cruiseschepen wordt op dit moment gewerkt aan de tweede megapier.
Volgens Palm zal de RvM volgende week een besluit nemen over de voortgang van dit project.
Het zou gaan om besluitvorming over het ontwerp en de manier waarop het project zou moeten worden opgezet.
Over de financiering van de tweede megapier kon Palm gisteren weinig kwijt.
Hierover is nog niets besloten.
Uit de verklaringen van Palm valt op te maken dat de regering denkt aan een partnerschap met cruisemaatschappijen die ook mee zullen moeten betalen aan de bouw van de megapier.
De minister wees op het feit dat op St. Maarten de nieuwe megapier werd gebouwd met financiële steun van cruisemaatschappijen Carnival Cruises en Royal Caribbean.
Dit heeft als extra voordeel, aldus Palm, dat dit garandeert dat cruisemaatschappijen ook in de toekomst gebruik zullen blijven maken van de megapier, waarin ze zelf hebben geïnvesteerd.
Ook over de locatie liet de minister zich niet uit, terwijl tal van Statenleden hier specifiek vragen over hadden gesteld.
De minister noemde de tweede megapier bij de plannen om de binnenstad nieuwe leven in te blazen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *