Tweede regiezitting Wiels

Openbaar-Ministerie-Curaçao-2Willemstad – De tweede regiezitting in de zaak Magnus vindt vanochtend plaats. Ook deze zitting, waarbij wordt verwacht dat er meerdere details omtrent de moord op politicus Helmin Miels naar voren zullen worden gebracht, lijkt een groot publiek aan te zullen trekken.

 

Advertentie

Om 9.30 uur begint de zaak in het Stadhuis. Gisteren werd bekend gemaakt dat de verdachte van de moord op politicus Helmin Wiels, Elvis Kuwas, alias Monster, vandaag niet aanwezig zal zijn bij de tweede pro-formazitting in de zaak Magnus.

Ook verdachte in de zaak D’Angelo F. Damascus is niet aanwezig bij de regiezitting.

,,E.R.K. heeft schriftelijk afstand gedaan van het recht om morgen (vandaag red.) ter zitting aanwezig te zijn. De raadsvrouw van E.R.K. zal wel aanwezig zijn op de zitting”, laat het ‘team Magnus’ weten.

Monster zit op dit moment vast in Nederland. Nadat hij enkele weken geleden voor het eerst verklaringen had gegeven werd besloten dat hij in het belang van zijn eigen veiligheid naar Nederland zou worden overgebracht. De raadsvrouw van Damascus heeft een aantal weken geleden een verzoek gedaan om de gevangenhouding van D.F.J.D. op te heffen, dan wel te schorsen.

,,Dit verzoek is afgewezen en bij die behandeling is de nieuwe zittingsdatum, zijnde 21 mei 2014, reeds aangezegd aan D.F.J.D. en op dat moment is ook een nieuwe aanhoudingstermijn beginnen te lopen. Hierdoor zal D.F.J.D. morgen niet hoeven te verschijnen”, luidt de uitleg van het team.

De twee andere verdachten: Carlos Pieter (C.S.P) en Burney Fonseca (B.C.A.F.) zullen wel aanwezig zijn, net als hun raadslieden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *