Tweede wrakingsverzoek moet wachten

Kantoorgenoten en partners Mr. Eldon 'Peppie'  Sulvaran en mr. Chester Peterson werken op basis van een retainerfee voor de Minister van Algemene Zaken Gerrit Schotte en de Minister van Justitie Elmer Wilsoe op basis van een Ministerraadsbelsuit van 5 oktober 2011.

Het 2e wrakingsverzoek van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten van Mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, mr. Chester Peterson en mr. Anthony Eustatius moet wachten

Willemstad – Het tweede wrakingsverzoek tegen rechter Maroeska Scholte laat nog even op zich wachten. Een andere plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Toezicht op de Advocatuur moet, samen met twee leden, nu oordelen over het tweede verzoek.

Deze nieuwe plaatsvervangende voorzitter moet eerst benoemd worden. Dat laat de Raad van Toezicht weten. De drie advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson hebben een tweede wrakingsverzoek ingediend tegen voorzitter Scholte van de Raad van Toezicht op de Advocatuur (RvT). ,,Dat is mogelijk indien sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden.

KFO bestuurslid en advocaat Mr Anthony Eustatius

KFO bestuurslid en advocaat Mr Anthony Eustatius

De beklaagden stellen in hun verzoek dat die situatie zich voordoet, mede naar aanleiding van de behandeling van hun eerste verzoek”, zo meldt de RvT. Scholte heeft laten weten dat zij niet berust in het tweede verzoek, zij zal zich tijdens de behandeling dan ook verweren tegen het wrakingsverzoek.

De plaatsvervangende voorzitter van de RvT, mr. F.J. Lourens, heeft als voorzitter van de wrakingskamer, samen met twee leden, op het eerste verzoek geoordeeld dat geen sprake is van (de schijn van) partijdigheid van Scholte in de klachtzaak tegen beklaagden.

Aangezien de RvT niet beschikt over andere plaatsvervangende voorzitters, zal de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie daarvoor leden van het Hof bij de gouverneur voordragen voor benoeming. De behandeling van het tweede wrakingsverzoek zal zo spoedig mogelijk na de benoeming plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Zie ook: Dossier: De Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *