NOS: Twijfel over cv rijksminister Marvelyne Wiels

Door correspondent Dick Drayer

Er zijn sterke twijfels gerezen over de universitaire titel en het cv van de gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels. Zij vertegenwoordigt Curaçao in de wekelijkse Rijksministerraad onder leiding van premier Mark Rutte. Ze zou ten onrechte hebben beweerd dat ze een universitaire graad heeft en een hoge functie bij ABN Amro heeft gehad.

CV twijfelOp LinkedIn meldt Wiels, zus van de vermoorde politicus Helmin Wiels, dat zij op de Haagse Hogeschool een masteropleiding heeft gevolgd en de universitaire graad Msc (Master of Science) heeft gehaald.

De Haagse Hogeschool zegt echter dat de inschrijving van Wiels in 2012 beëindigd is wegens onvoldoende resultaat.
Aan de opleiding die ze volgde was bovendien geen universitaire graad gekoppeld.

ABN Amro
Verder stelt Wiels in haar cv dat ze van 2005 tot 2012 bij ABN Amro hoofd Operational Support was bij de afdeling Bank Trade & Guarantees, met ruim 300 medewerkers onder zich.
Ook zou ze lid zijn geweest van het managementteam.

Onder meer uit functiebeschrijvingen van haar leidinggevenden blijkt echter dat ze teammanager was van Operations Support, waar ze ongeveer tien mensen onder zich had.
Ook was ze geen lid van het managementteam.

Geen reactie
In 2008 werd Marvelyne Wiels genomineerd voor Zwarte Vrouwelijke Manager van het jaar door de stichting Etnische Zakenvrouwen van Nederland (EZVN).

De nominatie werd Wiels gegund op basis van haar fraaie cv en het door haar ingediende functieprofiel met de titel ‘Head Trade & Guarantees Solutions & Advisory’. m
Dat profiel lijkt een combinatie te zijn van het functieprofiel van haar baas, Rob de Munk en diens baas, Bert Oranje.

Wiels zegt niet te kunnen reageren omdat er in de Staten van Curaçao vragen zijn gesteld en zij verantwoording dient af te leggen aan de premier van Curaçao, Ivar Asjes, en niet aan de pers.

To Top

Bron: NOS

Recente berichtgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *