Tyson’ tegen beslissing rechter uitgeleverd

advocaat

WILLEMSTAD — De advocaten van de beruchte man uit Koraal Specht Shurandy ‘Tyson’ Quant zijn niet te spreken over het feit dat hun cliënt tegen de beslissing van een rechter toch werd uitgeleverd.
Ze willen herziening van deze zaak en zijn ook aan het onderzoeken wie nu verantwoordelijk is voor de onterechte uitlevering van Quant.

De Curaçaose verdachte werd vorige week in de Jamaicaanse stad Ocho Rios aangehouden in een taxi die ‘ganja’ (marihuana, red.) aan het vervoeren was.
Quant werd samen met de chauffeur en twee andere passagiers opgepakt.
De bestuurder wordt beschuldigd van drugsbezit en hij werd later weer vrijgelaten.
De andere passagiers werden zonder een aanklacht vrijgelaten.
Maar volgens de advocaten Carolyn Reid en Chuck Cameron werd Quant zonder reden in verzekering gesteld.
De advocaten zijn vervolgens naar de rechter gestapt met een verzoek van (voorlopige) vrijlating.

Dit verzoek werd op 8 april behandeld, maar er werd ook direct een uitzettingsbevel voorgelegd aan de rechter.
Hierop hebben de advocaten een herzieningsverzoek bij het Hof in Cassatie ingediend om de uitzetting uit Jamaica naar Nederland tegen te houden.
Volgens de raadslieden werd ingestemd met het verblijf van Quant, maar ondanks dit werd hij via Curaçao toch uitgeleverd aan Nederland.

Aanstaande vrijdag gaat het juridisch team weer naar de rechtbank om vast te kunnen stellen wie verantwoordelijk gehouden zou moeten worden voor de onterechte uitlevering van Quant.

“We zullen naar het Hooggerechtshof gaan om op een nog vast te stellen datum voor de rechtbank te verschijnen, waarbij wij een verzoek zullen indienen voor een rechterlijke toetsing.
We zullen dan ook proberen om antwoorden te krijgen over wie nou verantwoordelijk moet worden gehouden voor de flagrante ongehoorzaamheid van het gerechtelijk bevel”

, zei Cameron tegen RJR Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *