UdP: Overvallen op bejaarden te wijten aan regeringsbeleid

overvalWILLEMSTAD — De samenwerkende gepensioneerdenverenigingen verenigd in Unidat di Penshonadonan (UdP) meent dat het stijgende aantal overvallen op bejaarden, te wijten is aan het slechte regeringsbeleid. Dit zegt de organisatie naar aanleiding van een politiebericht over de overval op een 83-jarige vrouw in haar eigen woning.

Advertentie

Het lijkt erop dat bejaarden het doelwit zijn geworden van overvallers die op zoek zijn naar goud en dergelijke, aldus UdP.
Het aantal gevallen blijft stijgen.

De oneerbiedige manier waarop de regering zelf omgaat met de gepensioneerden en bejaarden op het eiland, draagt bij aan deze negatieve trend”, aldus UdP middels een persbericht.

Volgens de organisatie nam de regering diverse maatregelen die als misbruik aangemerkt kunnen worden, zoals het verminderen van het aantal wijkbureaus ondanks eerdere protesten hiertegen. Tevens blijft de regering extra aandacht besteden aan de infrastructuur van wijken, in plaats van meer aandacht aan onder andere sociale controle op het eiland.
UdP kreeg tijdens een vergadering met gepensioneerden op 26 augustus het mandaat om de regering op deze negatieve trend te wijzen en om de regering op te roepen hiertegen op te treden. De organisatie wilde tevens om de tafel zitten met premier Ivar Asjes (PS) over deze problematiek en mogelijke resoluties hiervoor, maar de premier weigerde dit te doen en dat neemt UdP hem kwalijk.
Als de regering niet wil optreden, zullen de bejaarden de straat opgaan om te protesteren. Volgens UdP laat dit protest niet te lang meer op zich wachten.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *