Uitspraak bouw Wèchi eind mei

Landhuis Wechi geschilderd door Herman van Bergen

Landhuis Wechi geschilderd door Herman van Bergen

WILLEMSTAD– De onderhandelingen over de bouwplannen van het gebied Wèchi zijn weer in volle gang na de rechtzaak tussen  Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) en Land Curaçao. “Tot onze verbazing sloot ook Fundashon Kas Popular zich aan bij de overheid,” vertelt Lloyd Narain van AT&DA.

“Sinds 2006 staat het gebied Wèchi al ter dicussie,” vertelt Narain. Afgelopen week vond er een rechtzaak plaats omdat er volgens Narain ‘duidelijkheid moet komen.’

De rechter doet over een maand uitspraak of er wel of niet gebouwd mag worden op Wèchi. Tijdens de rechtzaak ging het er ook om of de regering zich wel heeft gehouden aan de rechtgeving. “De rechter heeft de klachten aangehoord en ook Fundashon Kas Popular koos de kant van de overheid,” meldt Narain.

Opnieuw onderzoek
Narain laat weten dat het belangrijk is dat bepaalde procedures opnieuw uitgevoerd worden. “De bevindingen zijn namelijk bepalend voor de bestemming van Wèchi. De rechter gaat nu de stukken bestuderen en zal op 24 mei uitspraak doen. We betreuren dat er niet naar de kern gekeken wordt maar naar de procedurele zaken.”

Narain vindt het moeilijk om een voorspelling te doen over de uitslagen. “De wetgeving is veranderd waardoor er nu niet meer naar de kern van het probleem,namelijk het milieu, gekeken wordt. We kennen deze procedure niet wat het moeilijk maakt om een uitspraak te doen.”

Bron: Versgeperst
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *