Uitspraak DAE vs minister week uitgesteld

logo-daeWILLEMSTAD — De uitspraak in de zaak van luchtvaartmaatschappij DAE tegen de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), is tot maandag 22 juli uitgesteld.
Dat bevestigt de persvoorlichter van het gerecht in eerste aanleg desgevraagd.

De uitspraak had gisteren plaats moeten vinden.
Het verzoek tot uitstel kwam van beide partijen die ondanks de rechtszaak aan de onderhandelingstafel zitten.
Volgens radio Z86 is er namens de DAE een commissie van goede diensten ingesteld bestaande uit

  • Stanley Betrian,
  • Eric Garcia,
  • Ivan de Windt,
  • Chessron Isidora en
  • Alcides Cova

die in gesprek zijn met de ministers Balborda, Ivar Asjes (minister-president, PS) en Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais).
Doel van de gesprekken is om met de overheid tot een minnelijke oplossing te komen buiten het gerecht.

DAE heeft de minister voor de rechter gesleept omdat de luchtvaartmaatschappij de sanctiemaatregelen die de Inac instelde, ongedaan wil maken.
Op 13 juni trok de Inac de exploitatievergunning van DAE in waardoor de luchtvaartmaatschappij niet meer op dat land mag vliegen.
DAE vindt dat de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit in gebreke is gebleven in de kwestie. DAE wil dat de minister de Inac schriftelijk op de hoogte brengt van het feit dat DAE wel degelijk geldige vergunningen heeft, afgegeven door de CBA, en daarom gewoon op Venezuela mag vliegen.

Volgens Balborda is er geen wettelijke bepaling op basis waarvan DAE de minister van VVRP kan verzoeken om handhavend op te treden tegen de Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac. Als DAE de sanctiemaatregelen die de Inac instelde ongedaan wil maken, moet zij zich wenden tot het Gerecht in Venezuela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *