Uitstel betaling lb/ob/premies

Willemstad – Voor het betalen van de aangifte lb (loonbelasting), ob (omzetbelasting) en de sociale premies voor aov (algemene ouderdomsverzekering), avbz (algemene verzekering bijzondere ziektekosten) en de zv/ov (ziekteverzekering en ongevallenverzekering) is door de Landsontvanger tot en met vrijdag 18 januari 2013 uitstel verleend. Zo is gisteren door middel van ‘last minute’-s in de diverse dagbladen bekendgemaakt door de Ontvanger als onderdeel van het ministerie van Financiën.
Wat de exacte reden is voor het uitstel van betaling is niet bekendgemaakt en de Ontvanger was niet bereikbaar voor een toelichting.
Wellicht heeft het te maken met de personeelsacties bij het kantoor van de Ontvanger de afgelopen week, waarbij het werk stil werd gelegd.
Normaal is de uiterste inleverdatum van de maandelijkse aangifte loonbelasting de 15e van de volgende maand, aldus de website van de Curaçaose Belastingdienst.
Het aangiftebiljet ob dient ook tijdig, dat wil zeggen uiterlijk de 15e van de volgende maand, te zijn ingediend bij de Inspectie der Belastingen, de Ontvanger of Girobank.
Volgens de website mag, indien de 15e van de maand op een feestdag, in het weekeinde of op een andere vrije dag valt, de aangifte en de betaling uiterlijk op de eerste werkdag na de 15e plaatsvinden.
Dat is deze maand, januari 2013, anders geregeld en dat werd op 16 januari publiekelijk bekendgemaakt.
Betalen kan nog tot en met morgen, vrijdag de 18e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *