Uitzendkrachten UTS stappen naar de rechter

WiILEMSTAD — De uitzendkrachten die werkzaam zijn voor telecombedrijf UTS willen dat de rechter nu voor eens en altijd aangeeft wie hun werkgever is. Dit stelt de adviseur van de uitzendkrachten, oud-vakbondsleider en voormalig politicus Errol Cova. De uitzendkrachten stellen dat zij jarenlang voor UTS werkzaamheden hebben verricht en menen dat zij daarom als in vaste dienst beschouwd kunnen worden.

In een toelichting stelt Cova dat de uitzendkrachten twee gerechtelijke processen tegen UTS hebben aangespannen. De eerste betreft een kort geding dat op 11 april in behandeling wordt genomen. Dit kort geding richt zich volgens Cova op de verschillende treitereitjes die de UTS-leiding tegen de uitzendkrachten aan het voeren is. De voormalige vakbondsleider heeft het in dit verband over een vorm van psychologische oorlogsvoering. “Wij willen dat de rechter UTS gebiedt om hiermee te stoppen. Het personeel wordt onder druk gezet. Ze krijgen te horen dat ze ontslagen worden en daarna krijgen ze excuses aangeboden. Hier moet nu een eind aan komen”, aldus Cova vanochtend.

Het tweede gerechtelijke proces is een bodemprocedure van de uitzendkrachten tegen wederom UTS. Deze zaak zal volgens Cova duidelijkheid moeten geven of de uitzendkrachten nu bij UTS in dienst zijn of niet. De uitzendkrachten vinden uit van wel en voelen zich hierbij gesterkt door twee moties van de Staten van Curaçao, waarin wordt gesteld dat UTS, maar ook andere overheidsinstanties die jarenlang gebruikmaken van uitzendkrachten, dezen in vaste dienst dienen te nemen. Volgens Cova heeft de UTS-leiding in de afgelopen periode er ‘alles aan gedaan’ om te bewijzen dat de uitzendkrachten niet bij het telecombedrijf in dienst zijn. Maar de oud-vakbondsleider en adviseur van de uitzendkrachten wijst erop dat het hierbij om personeel gaat dat al meer dan acht jaar werkzaamheden voor UTS uitvoert.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *