UNA-studenten onderzoeken mishandeling van mannen

unaWILLEMSTAD — Studenten van de UNA in samenwerking met de Stichting Tegen Kindermishandeling en Meldpunt Geweld tegen Mannen zijn deze maand gestart met een onderzoek naar mannen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld.

Advertentie

Mannen die slachtoffers worden van misbruik en/ of mishandeling kampen meestal met financiële problemen, zijn fysiek of mentaal gehandicapt of zijn homoseksueel.
Volgens voorzitter van de stichtingen Coraline Kooistra worden vaak mannen van tussen de 25 en 60 jaar oud en soms zelfs bejaarden van 80 jaar of ouder slachtoffer van huiselijk geweld.
Maar om een beter beeld te krijgen over deze zorgelijke situatie en om erachter te komen wat de hoofdoorzaak hiervan is, zijn de stichtingen samen met de UNA studenten deze maand met een onderzoek gestart.
300 mannen van diverse afkomst, leeftijd, beroep en uit diverse wijken op het eiland, worden onderzocht.
De resultaten van het onderzoek worden volgende maand bekendgemaakt.
Volgens Kooistra neemt men abusievelijk aan dat alleen vrouwen slachtoffer worden van huiselijk geweld, omdat dit meestal het geval is.
Mannen worden echter steeds vaker slachtoffer van huiselijk geweld.
Vorig jaar kreeg de stichting Meldpunt Geweld tegen mannen 240 meldingen binnen van mannen die fysiek en psychisch mishandeld worden door hun partner, vrouw of kinderen.
In sommige gevallen is er zelfs sprake van seksueel misbruik van mannen.
Er is in de meeste gevallen sprake van emotionele verwaarlozing van hun partner, volgens Kooistra.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *