UP verbolgen over aanval uit Den Haag

Theo-Heyliger-2

Het partijbestuur van UP is verbolgen over aanval uit Den Haag

Philipsburg – Het partijbestuur van de United People’s Party (UP) op Sint Maarten noemt alle aantijgingen uit de Tweede Kamer aan het adres van hun leider Theo Heyliger ‘retoriek’ en stelt dat dit de fundamentele rechten van de parlementaire democratie van Sint Maarten schaadt.

VVD-Kamerlid André Bosman en SP-Kamerlid Ronald van Raak gaven eerder aan een strafrechtelijk onderzoek op Sint Maarten te willen naar aanleiding van de verkiezingen eind augustus, omdat Heyliger stemmen zou kopen.

De UP stelt nu dat de bevolking van Sint Maarten niet mag stemmen over de Tweede Kamerleden en dat deze politici dus niet kunnen uitmaken wie Sint Maarten regeert.

,,Deze zeggenschap ligt bij onze bevolking en de gouverneur, die door de Kroon is aangesteld, houdt deze procedure in de gaten.”

Theo Heyliger zelf reageerde gisteravond door te stellen dat de aanstaande UP-regering open en transparant zal zijn en dat deze regering een einde zal maken aan het idee dat de regering een cultuur van geheimzinnigheid promoot waarbij het geven van informatie schaars is.

Ook stelt Heyliger dat men niet moet denken dat alle problemen die in het integriteitsrapport naar voren zijn gekomen binnen een week opgelost kunnen worden.

,,Er wordt de indruk gewekt dat Sint Maarten niet in staat is om dit zelf te doen. Ik verzeker de bevolking van Sint Maarten dat de UP-regering serieus naar de bevindingen in dit rapport zal kijken.”

Volgens de UP zijn er ook in Nederland genoeg zaken van integriteit en corruptie waar de Nederlandse politieke partijen zich mee bezig kunnen houden.

,,Burgemeesters die belastingfraude hebben gepleegd en partijleden die veroordeeld zijn wegens corruptie, witwassen en fraude. Waarom is het in Nederland aan politieke partijen wel toegestaan door te werken, waarom is dit volgens sommigen op Sint Maarten niet toegestaan?”

De UP stelt dat er geen heksenjacht mag worden geopend alleen omdat twee Nederlandse politici zeggen dat deze er moet komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “UP verbolgen over aanval uit Den Haag

  1. Het zijn niet alleen die twee politici die dat vinden, maar heel weldenkend Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *