UpInTheSky | Insel Air Fokker 50 keert terug op één motor

Met video

Insel Air Fokker 50 keert terug op één motor

Een Fokker 50 van Insel Air moest gister noodgedwongen terugkeren naar Sint Maarten nadat één motor uitgevallen was. Dat bevestigt de maatschappij.

Terugkeren
Vlucht 7I 512 was onderweg van Sint Maarten naar Curacao toen de linkermotor uitviel. Het toestel met registratie PJ-KVM was vertrokken om 13:42 uur lokale tijd. Op een hoogte van 20.000 voet en een half uur na take-off keerde het terug.

Gerepareerd
De Fokker landde weer op Sint Maarten om 14:50 uur, volgens Aviation Herald. Aan boord waren 53 mensen. De maatschappij zegt in een verklaring dat de crew alle procedures netjes opgevolgd heeft. Het toestel wordt nu onderzocht en gerepareerd. Pas daarna zal het weer het luchtruim kiezen.

Bron: UpInTheSky

4 Reacties op “UpInTheSky | Insel Air Fokker 50 keert terug op één motor

 1. Eagles (American) was dat geen rock-band?

 2. @Trui, American Eagles is een kledingzaak 🙂

  De oude AE is nu onderdeel van American Airlines en die hebben geen zin in eiland vervoer.

 3. Joep Meloen

  @ Trui,

  Landen op 1 motor is niet zo speciaal, normaal gesproken train je dat regelmatig of in de simulator of op trainingsvluchten. Ook een engine failure during take off wordt volop geoefend, dus ook daar niets nieuws.
  Wat wel interessant is om te weten is: ‘Waarom heeft men de motor moeten ‘featheren’ of in simpele termen ‘uitzetten’.
  Komt dit door gebrekkig onderhoud of is het gewoon een kwestie van jammer, valt niet veel aan te doen ? Dat is iets wat de inspectie uit zou moeten vinden.
  In ieder geval staat Insel weer eens aan de grond en eens te meer vraag ik me af waarom we daar in hemelsnaam miljoenen in moeten blijven pompen. Divi Divi krijgt die ook niet, draait op eigen kracht en je hoort er nooit wat over. Insel daarentegen is continu negatief in het nieuws, niet in de laatste plaats vanwege de exorbitante vergoedingen voor het management en hun slechte werkzaamheden.

 4. Knap om met een motor te landen, vliegtuig lijkt mij dan toch behoorlijk uit balans?

  Ongetwijfeld het hele vluchtschema van Insel Air nu verstoord met radeloze passagiers op Curacao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

  Kan American Eagle die vroeger Caraibische vluchten deed voor American de Caribean niet weer gaan doen, of bestaan ze niet meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *