UpintheSky | ‘Insel Air verliest vlieglicentie’

‘Insel Air verliest vlieglicentie’

Insel Air verliest de Air Operator Certificate (AOC), zo wordt gemeld in lokale media. Dit betekent een nieuwe domper voor de maatschappij die turbulente jaren achter de rug heeft.

InterCaribbean
De kans op het voorbestaan van de airline in de huidige vorm nam de afgelopen tijd al af, met name doordat de aangekondigde strategische partner InterCaribbean Airways besloot af te zien van een gedeeltelijke overname. De maatschappij had niet de juiste financiële papieren om de geplande 49 procent in aandelen te bemachtigen.

AOC
Het volgende hoofdstuk voor Insel Air wordt nu ingeleid door het beëindigen van de AOC. De Curacao Civil Aviation Authority (CCAA) wil de bestaande licentie niet verlengen. Hierdoor wordt het moeilijk voor Insel om de operatie draaiende te houden. Luchtvaartmaatschappijen hebben normaliter een AOC nodig om passagiersvluchten uit te mogen voeren.

Failliet
Insel Air zit al jaren in de financiële problemen. Passagiers ondervinden geregeld hinder door de annuleringen en vertragingen. Als het niet lukt om een rendabel plan van aanpak te presenteren, vervalt het uitstel van betaling en wordt de maatschappij failliet verklaard.

Bron: Up in the Sky

9 Reacties op “UpintheSky | ‘Insel Air verliest vlieglicentie’

 1. @Ikke
  Vergeet niet dat Clapas, zoals hij zelf vaak aangeeft, een psychiatrisch patient is, en van de onderstand leeft.
  Ik bedoel maar even.

 2. Kan Rogier dan niet meer declareren?

 3. Bon siman tur hende !
  Dit is het beste nieuws sinds tijden over Insel.
  Ik stel voor om van de dag dat de licentie wordt ingetrokken ( en Insel feitelijk ophoudt te bestaan) een Nationale Feestdag te maken.

 4. Eric aangezien jij je vaak zo geweldig vind wil ik wel weten in welk van de 3 categorieen jij ingedeeld bent. Na eigen zeggen niet getrouwd met een blanke vrouw. Dus blijft over homo of gevangene.

 5. Meeste Curaçaose vrouwen klagen steen en been, volgens hen zijn de meeste goede mannen homo’s of in de gevangenis. De weinigen die overblijven en die gestudeerd hebben en een goede baan hebben kiezen zoals op de foto voor een blanke vrouw.

 6. Dit bericht zegt niets, er staat, “Insel Air verliest de Air Operator Certificate (AOC), zo wordt gemeld in lokale media.” Er staat niet bij wanneer.

  Typisch een berichtgeving van de lokale media. Misschien is een betere berichtgeving, InselAir verliest de AOC als geen strategisch partner wordt gevonden maar ja dat is minder sensationeel.

 7. Ik stel voor dat bij de begrafenis van Insel Air het woord gevoerd wordt door Kennedy Ruggenaath (die daarbij meteen afscheid neemt van onze 30 miljoen).

  Daarna mogen Edward Heerenveen en Jurgen Lippinkhof een afscheidswoordje spreken.

  Vervolgens is het de beurt aan Karel ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink, de meest stekeblinde commissaris uit de geschieden van Curacao (sorry, Remigio Booi, maar u bent een goede tweede).

  Na de begrafenis is de ‘laba mano’ in Café de Heeren, waar de andere nietsnut van een Insel Air commisaris, Henry van der Kwast, kantoor houdt.

 8. Terecht! waarom zouden leden van de regering Niet met insel mogen vliegen omdat het te gevaarlijk is, en het normale volk wel? dit is een duidelijke aanwijzing dat deze Insel geen reden van bestaan meer mag hebben.

 9. Mooi, opdoeken die zooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *