UpInTheSky | Overname InselAir zeer dichtbij

Overname Insel Air bijna feit | Jeu Olimpio

De overheid van Curaçao is in gesprek met interCarribbean Airways voor een mogelijke overname van het noodlijdende InselAir. Dat meldt laatstgenoemde in een persbericht. Een overname lijkt dichtbij.

Opstarten
InterCarribbean Airways is geïnteresseerd in InselAir. De maatschappij denkt snel te kunnen handelen en routes weer op te starten. InselAir zou onder de paraplu van interCarribean van synergievoordeel gebruik kunnen maken. De ceo van interCarribbean, Trevor Sadler, zegt met de autoriteiten te spreken en uit te kijken naar de volgende stappen.

Ontsluiten
Lars de Brabander, gloednieuwe topman van InselAir, zegt dat alleen de details nog afgerond moeten worden. “We hebben sterk vertrouwen dat deze stap goed is voor Curaçao. De huidige operatie van interCarribbean zou goed aansluiten bij het huidige en historische netwerk van Insel. Het zuiden van het Caribische gebied wordt samen zeer goed ontsloten. Voor het noordelijke deel zijn we nog met andere mogelijke strategische partners in gesprek, dit lijkt zich naar een strategische alliantie te bewegen”, aldus De Brabander.

InterCaribbean
Begin deze week leasde Insel al een Embraer 120 van interCaribbean, zodat de enige Fokker 50 onderhouden kon worden. InterCaribbean vliegt met EMB 120’s, Twin Otters en Beech 99-toestellen op lijndiensten. In totaal zijn er 14 toestellen die 16 bestemmingen bedienen. De basis ligt op de Turks en Caicoseilanden. De maatschappij vliegt onder andere naar Jamaica, Virgin eilanden en Sint Maarten.

Bron: UpInTheSky

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

3 Reacties op “UpInTheSky | Overname InselAir zeer dichtbij

 1. Geen Laser groep meer.

  ICA heeft wel voornamelijk propeller vliegtuigen..

  Ben benieuwd wat men gaat doen met de miljoenen schulden?

 2. Intercarribean zal geen cent van de honderden miljoenen schuld van Insel Air kunnen of willen betalen, en daarin hebben ze natuurlijk 100% gelijk.

  De 30 miljoen gemeenschapsgeld en honderden miljoenen achterstallige belasting en premies kunnen we afschrijven.

  Job well done Ruggenaath.

  Job well done Karel Frielink.

 3. Gezien de omvang, het routenet en de vloot van InterCaribbean Airways lijkt het er op dat de overname/ samenwerking voornamelijk ingegeven is om het interinsulair verkeer veilig te stellen en als bonus een aansluiting op het oostelijk en noordelijk Caraibisch gebied. De plannen om Miami, Paramaribo, bestemmingen in Colombia en andere Zuid Amreikaanse bestemmingen te bedienen zullen voorlopig wel in de koelkast blijven. Wel een verschil tussen de eerste beoogde partner (Moedermaatschapij Avianca) en het veel kleinere regionale InterCaribbean Airways. https://en.wikipedia.org/wiki/InterCaribbean_Airways . Eindelijk realisme ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *