UpInTheSky | TUI niet meer naar Sint Maarten

Meer vluchten naar Curacao, Aruba en Bonaire

Het vliegtuigaanbod op Sint Maarten neemt vanaf november verder af. Waar KLM vorig jaar stopte met de iconische 747, stopt TUI eind oktober helemaal met vliegen op het eiland. De vluchten met de 787-8 worden overgenomen door KLM, dat een A330 inzet.

De move van TUI maakt deel uit van een intensievere samenwerking met KLM. TUI hevelt de vluchtuitvoering naar Sint Maarten over naar KLM, maar zet daar wel meer vluchten naar Curacao, Aruba en Bonaire tegenover.

Nauwere samenwerking
Ook op een aantal andere routes gaan KLM en TUI nauwer samenwerken. “KLM wil haar leidende positie in zowel de zakelijke als vrijetijdmarkt verstevigen en waar mogelijk verder uitbouwen. Juist in de markt voor pakketreizen zijn daartoe mogelijkheden”, stelt Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. De samenwerking tussen beide partijen richt zich ook op verschillende Europese steden. KLM gaat meewerken aan “Stad van de Maand” van TUI waarin maandelijks een stedentrip naar een Europese stad wordt belicht.

Twee jaar
TUI bood de vluchten naar Sint Maarten pas sinds oktober 2015 aan met eigen vliegtuigen. Na het vertrek van TUI krijgt KLM een monopoliepositie op de route.

Widebody’s
Het vliegveld van Sint Maarten is vooral bekend om de spectaculaire final approach. De vliegtuigen scheren rakelings over Maho Beach, het strand dat pal naast het vliegveld ligt. Bij de take-off van een widebody worden toeristen regelmatig de zee in geblazen door de jetblast.

Air France
Na het vertrek van de 747 van KLM en TUI’s 787 blijft Air France over als maatschappij die met een widebody naar het eiland. De Franse flagcarrier vliegt drie keer per week met een A340-300 vanuit Parijs.

Bron: UpInTheSky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *