UTS mag commissieregeling afschaffen

Paul de Geus, voorheen Senior Manager bij KPMG, sinds 2006 CEO bij UTS

UTS mag commissieregeling afschaffen

WILLEMSTAD — Telecommunicatiebedrijf UTS mag de bijzondere commissieregeling voor incassomedewerkers beëindigen. Dat heeft de rechter gisteren beslist, aldus UTS in een persbericht.

Enkele incassomedewerkers van UTS hadden een zaak aangespannen met betrekking tot een bijzondere commissieregeling. Deze regeling gold voor de succesvolle projectmatige inning van achterstallige bedragen door deze medewerkers.

UTS was van mening dat de regeling niet langer kon worden voortgezet en had dit afgelopen mei aan deze medewerkers medegedeeld. Volgens het bedrijf blijkt uit het vonnis dat dit terecht was.

UTS deed tevens een voorstel voor een afbouwregeling, geïnspireerd op de cao. Deze regeling werd echter geweigerd door de medewerkers. De rechter heeft in zijn vonnis van gisteren bevestigd dat UTS de regeling mocht beëindigen.

“Goed werknemerschap bracht volgens de rechter mee dat de medewerkers zich hierbij dienen neer te leggen. De rechter heeft ook bepaald dat na deze afschaffing een afbouwregeling op zijn plaats is, en heeft daartoe een regeling in zijn vonnis bepaald.”

De regeling van de rechter, zo stelt UTS, volgt grofweg de op de cao geïnspireerde afbouwregeling die UTS ook reeds eerder had voorgesteld aan de medewerkers.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *