UTS moet tekst en uitleg geven

Paul de Geus, voorheen Senior Manager bij KPMG, sinds 2006 CEO bij UTS

UTS moet tekst en uitleg geven

WILLEMSTAD — Directie van telecombedrijf UTS moet voor woensdagmiddag duidelijkheid verschaffen over hoe en wanneer ze drie maanden achterstallige commissie aan de werknemers van het departement ‘Billing & Collection’ gaat betalen. Dat heeft de Amigoe vernomen vanuit de vakbond Sitkom.

De vakbond is niet betrokken bij de rechtszaak maar stelt zich wel op de hoogte van hetgeen gaande is omdat het werknemers van het bedrijf betreft. De werknemers werden vertegenwoordigd door raadsvrouw Lizanne Asjes tijdens behandeling van de zaak die gistermiddag plaatsvond. Asjes zei vandaag geen mededelingen te willen doen over de inhoud van de zaak omdat haar cliënten dat niet wensen.

De werknemers zouden niet alleen hun achterstallige commissie voor het innen van oude openstaande facturen eisen, maar ook de plannen van de directie om deze commissieregeling af te schaffen dan wel een stuk soberder te maken willen blokkeren.

De rechter zou hebben aangegeven dat hij voor woensdagmiddag drie uur van UTS wil vernemen hoe en wanneer de achterstallige commissie wordt uitbetaald voordat het tot een vonnis komt in de zaak, aldus de vakbond.

UTS meldt in een officieel persbericht dat het bedrijf kennis heeft genomen van berichtgevingen in de media over een groep medewerkers die op het departement ‘Billing & Collection’ werken, en die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het bedrijf. UTS benadrukt niet in het openbaar te treden over zaken die het personeel betreffen. “UTS heeft altijd de rechten van de werknemers gerespecteerd om via een rechtsgang voor hun rechten op te komen, mogen zij dit nodig achten. UTS zal, net zoals in alle andere gevallen, de uitspraak van de rechter respecteren.”

Minister van Telecommunicatie Earl Balborda (PNP) benadrukt dat wat zich nu afspeelt bij UTS puur op operationeel gebied plaatsvindt en dat hij zich daar niet mee bemoeit. “Er zijn veel belangrijkere dingen die het land aangaan waar ik me op moet concentreren”, zegt Balborda.

De minister die momenteel in Jamaica is in verband met een regionale luchttransportconferentie georganiseerd door burgerluchtvaartorganisatie ICAO, zegt begrepen te hebben dat in enkele media gemeld is dat hij zich persoonlijk met de zaak zou hebben bemoeid. Enkele ochtendkranten meldden dat de minister de opdracht zou hebben gegeven aan de directie om het haar beleid om in te korten op de commissie van de werknemers terug te draaien. Dit omdat familie van de minister op het departement zou werken.

Balborda: “De vrouw van Perry Gumbs werkt op het departement van Billing & Collection. Perry Gumbs is mijn oom, maar hij werkt niet meer als mijn medewerker. Dit is des te meer reden voor mij geweest om me afzijdig te houden van de zaak. Dat er een rechtszaak hierover dient is ook bewijs dat ik me hiermee niet bemoei.”

Ook UTS stelt niet in te zullen gaan op speculaties over een vermeende bemoeienis door de aandeelhouder in deze kwestie. “De UTS-directie voert een verantwoord en autonoom beleid gebaseerd op bedrijfsmatige plannen die zijn goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. In dit verband draagt de directie haar verantwoordelijkheid in het belang van het bedrijf zonder tussenkomst van derden.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *